Αθλητισμός

Άρσεναλ: Το θαύμα των «κανονιέρηδων» – Μέρες Βενγκέρ με υπογραφή Αρτέτα

Στις αρχές Ιουλίου, ως είθισται κάθε χρόνο, οι στοιχηματικές εταιρείες δημοσίευσαν τις αποδόσεις τους για τους υποψήφιους πρωταθλητές της σεζόν 2022-2023 και στην Αγγλία το μεγάλο φαβορί ήταν η κάτοχος του τίτλου Μάντσεστερ Σίτι, η οποία έδινε απόδοση μόλις 1,5. Δεύτερο φαβορί ήταν η Λίβερπουλ και πολύ πιο πίσω ήταν η Τσέλσι, η Τότεναμ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Σχεδόν κανείς δεν υπολόγιζε την Αρσεναλ, που προσφερόταν με απόδοση 55, ωστόσο έξι μήνες αργότερα τα δεδομένα άλλαξαν δραματικά. Οι «Κανονιέρηδες» του Μίκελ Αρτέτα μετά από 19 αγωνιστικές οδηγούν την κούρσα του πρωταθλήματος, έχοντας τη δεύτερη καλύτερη επίθεση (42 γκολ) και τη δεύτερη καλύτερη άμυνα (14 γκολ). Κι όλα αυτά συμβαίνουν λίγους μήνες μετά το χειρότερο ξεκίνημα της ιστορίας της!

Στις 28 Αυγούστου του 2021 η Aρσεναλ έχανε 5-0 από τη Σίτι στο «Εtihad». Οι οπαδοί της είχαν αποχωρήσει από το γήπεδο της Σίτι μόλις ο Γκαμπριέλ Ζεσούς (κρατήστε το όνομα) είχε κάνει το 3-0 στο 41’, απαιτώντας την απόλυση του Αρτέτα και τη διακοπή του συμβολαίου του Γκράνιτ Τζάκα, ο οποίος είχε αποβληθεί στο 2-0.

Δεκαέξι μήνες αργότερα ο Αρτέτα λατρεύεται σαν θεός στο βόρειο Λονδίνο και ο Τζάκα είναι ο λατρεμένος της κερκίδας και ο αρχηγός της ομάδας. Η απόλυτη δικαίωση του μότο «trust the process» που χρησιμοποιούσε από την πρώτη μέρα που επέστρεψε στους «Κανονιέρηδες» ο Βάσκος τεχνικός, αλλά και της διοίκησης που τον στήριξε όταν ακόμη και οι στοιχηματικές εταιρείες δεν δέχονταν άλλα στοιχήματα για την απόλυσή του.


arteta

Ο Αρτέτα σιγά-σιγά άρχισε το… ξεσκαρτάρισμα στο ρόστερ του, απομακρύνοντας όλους όσοι δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν τα δικά του «θέλω», έδωσε ενεργό ρόλο σε παιδιά που προέρχονταν από τις ακαδημίες της Αρσεναλ και έφερε στο «Emirates» παίκτες που ήταν διατεθειμένοι να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα που ήθελε να φέρει στην ομάδα

«Ars`enε Knows»

Οταν το 1996 ο Αρσέν Βενγκέρ αναλάμβανε την τεχνική ηγεσία της Αρσεναλ, όντας ο πρώτος Γάλλος προπονητής στην Premier League, το κυρίαρχο σύνθημα στα ΜΜΕ και τις τάξεις των φιλάθλων ήταν «Arsène who?» (Ποιος Αρσέν;).

Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα το συγκεκριμένο σύνθημα άλλαξε σε «Arsène Knows» (Ο Αρσέν ξέρει), καθώς χάρη στον Αλσατό η ομάδα κατέκτησε 3 Πρωταθλήματα, 7 Κύπελλα και το αήττητο νταμπλ τη σεζόν 2003-2004! Η προηγούμενη ομάδα που κατέκτησε αήττητη τον τίτλο στην Αγγλία ήταν η Πρέστον το μακρινό 1888!

Δημοφιλέστερα

To Top