Διεθνή

ΗΠΑ: Έρευνες στο σπίτι του υπόπτου για το μακελειό στο Μόντερεϊ Παρκ – Πιθανός στόχος η πρώην του

Η αστυνομία στην Καλιφόρνια, αναζητώντας απαντήσεις για το κίνητρο μιας από τις χειρότερες μαζικές δολοφονίες στην ιστορία της Πολιτείας, ερεύνησε σήμερα το σπίτι του ηλικιωμένου άνδρα ο οποίος σκότωσε 11 ανθρώπους σε μια αίθουσα χορού στο Λος Άντζελες και στη συνέχεια έβαλε τέλος στη ζωή του.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο 72χρονος Χου Καν Τραν είναι ο μοναδικός ύποπτος για τη σφαγή που διαπράχθηκε στην αίθουσα χορού Star Ballroom Dance Studio του Μόντερεϊ Παρκ, κατά τη διάρκεια εορταστικής εκδήλωσης για τη Σεληνιακή Πρωτοχρονιά. Ο χώρος αυτός είναι πολύ δημοφιλής κυρίως σε ηλικιωμένους ασιατικής καταγωγής.

Ο Τραν, σκότωσε έντεκα ανθρώπους ηλικίας 50-80 ετών και τραυμάτισε άλλους εννέα.


72-year-old suspect dead following mass shooting at California's Monterey Park | Newshub

Την Κυριακή, ο σερίφης της κομητείας του Λος Άντζελες Ρόμπερτ Λούνα είπε ότι «όλα είναι στο τραπέζι», αναφερόμενος στα αίτια της επίθεσης. Ωστόσο ο δήμαρχος του Μόντερεϊ Παρκ, ο Χένρι Λο, είπε στο NBC ότι οι Aρχές εξετάζουν ως πιθανό κίνητρο τις «προσωπικές σχέσεις» του δράστη. Ο Τραν κατοικούσε στο Χέμετ της Καλιφόρνιας και σύχναζε στην αίθουσα χορού. Είναι πιθανόν ο στόχος του να ήταν η πρώην σύζυγός του, σύμφωνα με τον Λο.

Αξιωματικοί της αστυνομίας του Χέμετ, που απέχει περίπου 100 χιλιόμετρα από το Λος Άντζελες, βοηθούν στην έρευνα στο σπίτι του Τραν, σε μια κλειστή κοινότητα ηλικιωμένων, είπε ο Άλαν Ρέγιες, ένας εκπρόσωπος των τοπικών Αρχών. Η έρευνα ξεκίνησε γύρω στις 20.30 το βράδυ της Κυριακής και συνεχίστηκε και σήμερα, είπε, διευκρινίζοντας ότι ο Τραν δεν ήταν γνωστός στην τοπική αστυνομία.


california1

Δημοφιλέστερα

To Top