Ελλάδα

Δολοφονία Άλκη Καμπανού: «Ήταν οργανωμένο χτύπημα, μια επιχείρηση “ανορθόδοξου πολέμου”» – Η κατάθεση του πατέρα

Ο πατέρας του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού είναι ο πρώτος μάρτυρας που εξεταστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σχετικά με τη δολοφονία του 19χρονου γιου του και την επίθεση στους δύο φίλους του την 1η Φεβρουαρίου του 2022 στην περιοχή της Χαριλάου.

Στην κατάθεσή του, ο Αριστείδης Καμπανός περιέγραψε αρχικά τον χαρακτήρα του γιου του, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ήταν “πνευματικός μου πατέρας”, δήλωσε πως ο γιος του ήταν ένα άξιο παιδί, εξαιρετικός χαρακτήρας που ουδέποτε είχε δημιουργήσει προβλήματα και δεν ήταν οργανωμένος οπαδός του Αρη, της ομάδας που αγαπούσε και υποστήριζε.

“Η τελευταία επικοινωνία που είχα με το γιο μου ήταν στις 20.15 που προσπάθησα να επικοινωνήσω μέσω Viber. Μου είπε ότι βρισκόταν στη λέσχη για φαγητό και θα επέστρεφε γιατί την επόμενη ημέρα έδινε μάθημα και θα συνέχιζε το διάβασμα. Από ότι πληροφορήθηκα μετά βγήκε βόλτα με τους φίλους του στη περιοχή της Χαριλάου”, ανέφερε αρχικά, σημειώνοντας πως “στις 3 το βράδυ επικοινώνησε ο αδελφός μου μαζί μου για να μου πει για περιστατικό”.

Ο κ. Καμπανος ανέφερε ότι δε γνώριζε κανέναν από τους 12 κατηγορούμενους που κάθονται σήμερα στο εδώλιο, και τους έμαθε μέσα από τη δικογραφία για την υπόθεση.

Σχετικά με τον χαρακτήρα του 19χρονου ανέφερε ότι «για τον Άλκη, τι παιδί ήταν, σαν πατέρας θα μπορούσα να αναφέρω ότι τον γνώρισα μέσα από τα γράμματα και τα μηνύματα που έλαβα από τους φίλους, τους συμμαθητές και τους καθηγητές του. Πέρασε από πολλά σχολεία, ως στρατιωτικός που ήμουν είχαμε συχνές μεταθέσεις και άλλαζε σχολεία ανά δύο χρόνια. Ήταν δύσκολο να προσαρμοζεται συνέχεια στα καινούργια περιβάλλοντα του σχολείου».

«Ο Άλκης ήταν ήρεμο παιδί, δε δημιουργούσε ποτέ φασαρίες, κανένα πρόβλημα ποτέ, από κανέναν δεν είχαμε ακούσει ότι είχε δημιουργήσει πρόβλημα. Αντίθετα, δεχόμασταν πολλές φορές μηνύματα από καθηγητές και φίλους, ευγενικούς σχολιασμούς για την ποιότητα του χαρακτήρα του Άλκη», ανέφερε ο πατέρας του 19χρονου.

«Ήταν πνευματικός μου πατέρας»

Ιδιαίτερη στιγμή στην κατάθεσή του πατέρα του θύματος, ήταν όταν ανέφερε στο δικαστήριο πως “ο Αλκης, πιθανόν να ακουστεί ειρωνικό, αλλά είναι πραγματικότητα, ήταν πνευματικός μου πατέρας, φωνή συνείδησής μου. Πολλές φορές οργιζόμουν, θύμωνα, δεν ήταν λίγες οι φορές που μου συνέστησε να συμπεριφέρομαι πιο ευγενικά, να μη θυμώνω, να μην οργιζομαι, να αγαπάω τα ζώα και τόσα άλλα. Αυτή που σας λέω είναι η αλήθεια, κι ας ακούγεται υπερβολικό”.

Ο πατέρας του Άλκη ανέφερε στη συνέχεια πως ο γιος του ήταν ένας απλός φίλαθλος του Αρη, πήγαινε σε αγώνες αλλά όχι τακτικά, συνολικά περίπου οκτώ φορές και τις δύο μαζί του.

Δημοφιλέστερα

To Top