Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Δεν είμαστε αντίθετοι στην παράδοση Leopard» λέει ο Γερμανός υπουργός Άμυνας

Να ξεκινήσουν την εκπαίδευση Ουκρανών για τον χειρισμό αρμάτων μάχης «Leopards» με στόχο να βοηθήσουν την εμπόλεμη χώρα κάλεσε τους δυτικούς συμμάχους ο νέος υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Μπόρις Πιστόριους.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα έχοντας στο πλευρό του τον γ.γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ο Πιστόριους ενθάρρυνε τους συμμάχους να ξεκινήσουν την εκπαίδευση των Ουκρανών στρατιωτών ξεκαθαρίζοντας ότι η Γερμανία «δεν θα σταθεί εμπόδιο σε αυτό».

Ο Σοσιαλδημοκράτης υπουργός τόνισε επίσης ότι το Βερολίνο θα λάβει σύντομα απόφαση σχετικά με την παράδοση των Leopards στην Ουκρανία,

«Δεν είμαστε αντίθετοι στην παράδοση Leopard στην Ουκρανία», διαμηνύει ο Μπόρις Πιστόριους, ενώ αρνείται ότι η Γερμανία είναι απομονωμένη σε ότι αφορά την προσφορά της στον ουκρανικό πόλεμο».

«Πριν έντεκα μήνες, ο Πούτιν ξεκίνησε τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ένα πράγμα εξακολουθεί να ισχύει σήμερα: το ΝΑΤΟ δεν πρέπει να συμβάλει στον πόλεμο αυτό. Αλλά θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε την Ουκρανία, το έχουμε κάνει ήδη και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε», υπογράμμισε ο Γερμανός υπουργός Άμυνας και πρόσθεσε: «Η Γερμανία δεν είναι σε καμία περίπτωση απομονωμένη, υπάρχουν απλώς άλλες διαδικασίες λήψης αποφάσεων σε άλλα έθνη».

Σύμφωνα με τον Πιστόριους, η διαθεσιμότητα των αρμάτων μάχης Leopard 2 θα ελεγχθεί σύντομα.

Δημοφιλέστερα

To Top