Ελλάδα

ΣΥΡΙΖΑ: Eμπλεξαν με τα SMS του Παππά προς Καλογρίτσα και τους «φακέλους»

Εχουν περάσει κιόλας δύο μήνες από εκείνη την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022, όταν ξεκίνησε σε αίθουσα του Αρείου Πάγου η συνεδρίαση του Ειδικού Δικαστηρίου για τη δίκη του πρώην υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά.

Σύμφωνα με αμετάκλητο βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου περί ευθύνης υπουργών, ο Νίκος Παππάς έχει παραπεμφθεί για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος αναφορικά με τους χειρισμούς του στην υπόθεση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016. Μαζί του έχει παραπεμφθεί για συνέργεια στο πλημμέλημα του υπουργού ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας. Προτού ξεκινήσει η ακροαματική διαδικασία πεπειραμένος νομικός προέβλεπε ότι η συγκεκριμένη δίκη θα πυροδοτούσε εντάσεις εντός και κυρίως εκτός της αίθουσας.

Ο περπατημένος επί χρόνια στη δικηγορική πιάτσα πολύπειρος νομικός, μιλώντας στους ακροατές του στους διαδρόμους του Εφετείου, στον χώρο πίσω από τον Αρειο Πάγο επί της λεωφόρου Αλεξάνδρας, -που σημειωτέον τον έχει ανεγείρει ο κατηγορούμενος άλλοτε «κόκκινος» μεγαλοεργολάβος-, επισήμαινε το εύφλεκτο υλικό της υπόθεσης, γεγονός που την κάνει εκρηκτική.


syriza_channel_in__4_

Ο Χρήστος Καλογρίτσας, στην πρώτη σειρά του ακροατηρίου, παρακολουθεί τον Νίκο Παππά σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ την εποχή όπου όλα ήταν καλά και τίποτα δεν προμήνυε τη θύελλα που θα ακολουθούσε

Πρώτον, εξηγούσε, γιατί σε αυτήν εμπλέκονταν γνωστά πολιτικά και επιχειρηματικά πρόσωπα, δεύτερον, διότι είχαν μεσολαβήσει πολυσχιδείς παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, συναλλαγές, ίντριγκες, και τέλος, το ουσιαστικότερο, επειδή είχε παρεμβληθεί αδιαφανής ροή μπόλικου χρήματος. Δεν έπεσε έξω στην πρόγνωσή του. Ετσι κι αλλιώς δεν επρόκειτο για καμιά τρομερή μαντεψιά που θα άφηνε έκπληκτους όσους είχαν παρακολουθήσει εκ του σύνεγγυς τη διαδικασία της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής.

Εκεί όπου καταθέτοντας ως βασικός μάρτυρας ο επιχειρηματίας είχε καταγγείλει τα μύρια όσα σε βάρος του πρώην υπουργού. Τον ίδιο που προτού έρθουν σε ολέθρια ρήξη τον αποκαλούσε τρυφερά «Νίκο μου, καμάρι μου, λεβέντη μου!». Αυτές, βεβαίως, οι γλυκές προσφωνήσεις ανήκουν πλέον σε ένα ασυννέφιαστο παρελθόν. Μεσολάβησαν από τότε στροβιλιστικοί τυφώνες. Τόσο θυελλώδεις όσο και ο θυμός του επιχειρηματία που διαμηνύει πως δεν τον ενδιαφέρει αν θα κάτσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου εξαιτίας των όσων έχει αποκαλύψει. Δεν τον νοιάζει αν θα πάει φυλακή. Τον κινητοποιεί, όπως λέει ο ίδιος, ύστερα από όλα όσα έχει τραβήξει μόνο η αποκατάσταση του ονόματος και της υπόληψής του.

Ηταν σούρουπο της ανοιξιάτικης Τετάρτης 19 Μαΐου του 2021 όταν, ενοχλημένος από τους υψηλούς εριστικούς τόνους, τις οχληρά μεγαλόφωνες παρεμβολές του μέλους της προανακριτικής επιτροπής, βουλευτή Παύλου Πολάκη, ο Καλογρίτσας αντέδρασε λέγοντας: «Πολάκη, μη φωνάζεις, είσαι βουλευτής με το κόμμα που μου έφαγε τα λεφτά. Είσαι βουλευτής, λοιπόν, με τα λεφτά μου».

Δημοφιλέστερα

To Top