Οικονομία

Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ – Χρυσές συμφωνίες ύψους 135 εκατ. δολαρίων (pics)

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ, από τη στιγμή που αποχώρησαν από τη βασιλική οικογένεια πριν από τρία χρόνια, προχώρησαν σε μία σειρά από επαγγελματικές ενέργειες που συγκλόνισαν ολόκληρη την υφήλιο. Μερικές από αυτές είναι η έκδοση του βιβλίου «Ρεζέρβα» του Χάρι ,που σημειώνει κορυφαίες πωλήσεις, καθώς και ταινίες, τηλεόραση, και ραδιοφωνικές μεταδώσεις, συμφωνίες των οποίων η συνολική αξία εκτιμάται πάνω από 135 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Χάρι φημολογείται ότι έλαβε προκαταβολή 20 εκατομμυρίων δολαρίων για την τελευταία του ενέργεια, το αμφιλεγόμενο και πολύ αποκαλυπτικό βιβλίο του με τίτλο «Ρεζέρβα» , το οποίο έκανε ντεμπούτο στις αρχές του Γενάρη και πούλησε περισσότερα από 1,4 εκατομμύρια αντίτυπα την ημέρα της κυκλοφορίας του, ξεπερνώντας τα 887.000 αντίτυπα που είχαν πουλήσει τα απομνημονεύματα του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα επίσης την πρώτη μέρα κυκλοφορίας τους. Έτσι, σύμφωνα με τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες, το μη-λογοτεχνικό βιβλίο «Ρεζέρβα» του Πρίγκιπα Χάρι θα γίνει το βιβλίο με τις ταχύτερες πωλήσεις όλων των εποχών.

Η πιο επικερδής μέχρι σήμερα συμφωνία ήταν αυτή με το Netflix το Σεπτέμβριο του 2020, όταν το ζευγάρι υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο 100 εκατομμυρίων δολαρίων για την παραγωγή ντοκιμαντέρ, ταινιών μεγάλου μήκους, σεναρίων και παιδικών προγραμμάτων.

Το 2020 το ζευγάρι μετακόμισε σε ένα σπίτι 14,7 εκατομμυρίων δολαρίων στην πολυτελή παραθαλάσσια πόλη Μοντεσίτο της Καλιφόρνια, δίπλα σε άλλες διασημότητες και μεγάλους επιχειρηματίες, όπως η Όπρα Γουίνφρεϊ, η Έλλεν Ντε Τζενέρες και η Αριάνα Γκράντε, σε μια καταπράσινη κατοικημένη περιοχή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Τον Δεκέμβριο του 2020 τα πρώην μέλη της βασιλικής οικογένειας υπέγραψαν μία τριετή συμφωνία για ραδιοφωνικές μεταδώσεις με το Spotify αξίας μεταξύ 15 και 18 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με πηγές του κλάδου, αλλά σύμφωνα με πηγές, αλλά ορισμένες αναφορές δείχνουν ότι η συμφωνία θα μπορούσε να φτάσει ως και τα 25 εκατομμύρια δολάρια.

ΒΙΒΛΙΑ

Μόνο στις ΗΠΑ, το βιβλίο «Ρεζέρβα» πούλησε 629.300 έντυπα αντίτυπα την πρώτη του εβδομάδα που κυκλοφόρησε (βρισκόταν στην δεύτερη θέση, μετά το ρεκόρ του Ομπάμα, με 831.300 αντίτυπα), σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε η NPD Bookscan, η οποία παρακολουθεί περίπου το 85% της εγχώριας αγοράς έντυπων εκδόσεων. Η εταιρία Penguin Random House η οποία πραγματοποίησε την έκδοση του βιβλίου, δήλωσε ότι ο Χάρι σχεδίαζε να στηρίξει βρετανικές φιλανθρωπικές οργανώσεις με τα έσοδα από το βιβλίο, συμπεριλαμβανομένων περίπου 671.000 δολαρίων στον οργανισμό WellChild και 1,5 εκατομμυρίων δολαρίων που έχουν ήδη δοθεί στον Sentebale, έναν οργανισμό που συνίδρυσε για να βοηθήσει παιδιά στη Νότια Αφρική που κινδυνεύουν από τον ιό HIV.

Η Μαρκλ, έχει ασχοληθεί επίσης με εκδόσεις, αν και τα έργα της έχουν πολύ λιγότερα κέρδη: Το 2021, κυκλοφόρησε ένα εικονογραφημένο παιδικό βιβλίο με τίτλο “The Bench” για το οποίο έλαβε προκαταβολή περίπου $618.000 (500.000 βρετανικές λίρες). Το βιβλίο των 167 λέξεων, το οποίο παρουσιάζει μια εικονογράφηση της τότε νεογέννητης κόρης του ζευγαριού, Λίλιμπετ Νταϊάνα, μπήκε στη λίστα των βιβλίων με τις περισσότερες πωλήσεις στο New York Times, αλλά δεν είναι σαφές πόσο πούλησε τελικά. Το 2018, η Μαρκλ δημοσίευσε επίσης ένα βιβλίο μαγειρικής και δώρισε όλα τα έσοδα σε μια κοινοτική ομάδα μαγειρικής στο Δυτικό Λονδίνο.

Δημοφιλέστερα

To Top