Διεθνή

Γερμανία: Το μεσημέρι ανακοινώνει ο Σολτς τις αποφάσεις του για την αποστολή Leopard στην Ουκρανία

Yποκύπτοντας στις ασφυκτικές πιέσεις των δυτικών συμμάχων του, κυρίως όμως των κυβερνητικών του εταίρων – των Πρασίνων και των Eλεύθερων Δημοκρατών – ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς αναμένεται σήμερα να επιβεβαιώσει – εκτός συγκλονιστικού απροόπτου – στις 2 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος, από το βήμα της Bundestag ότι θα ενισχύσει το Κίεβο με άρματα μάχης Leopard.

Το γερμανικό δίκτυο «NTV» όπως και το περιοδικό «Focus» κάνουν λόγο για 14 άρματα μάχης.

To γεγονός ότι ο Σολτς δίσταζε να αποφασίσει αν θα στείλει ή όχι τανκς στην εμπόλεμη χώρα, οφείλεται σε τρεις φόβους του, όπως επισημαίνει σε ανάλυσή της η εφημερίδα «Bild».

Ο Σοσιαλδημοκράτης Καγκελάριος σκεφτόταν πολύ για το τι θα κάνει. «Δεν υπήρχε ξεκάθαρα ένα «ναι» ή ένα «όχι» για την παράδοση γερμανικών τανκς Leopard 2», σχολιάζει το γερμανικό δημοσίευμα.

Ωστόσο, ο ίδιος κατέστησε σαφές ότι η αποστολή γερμανικών τανκς θα γινόταν μόνον εάν οι ΗΠΑ έδιναν πρώτες το καλό παράδειγμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της BILD, ο καγκελάριος Σολτς είχε ξεκαθαρίσει στον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν ότι «Θα δώσουμε άρματα μάχης στην Ουκρανία μόνο μαζί».

Χθες το βράδυ, η αμερικανική εφημερίδα «Wall Street Journal» ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ έλαβαν την απόφαση να στείλουν άρματα μάχης «Abrams» στην Ουκρανία με το «Bloomberg» να επισημαίνει, επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές του Βερολίνου, ότι ο 64χρονος Σολτς θα ανακοινώσει σήμερα την απόφασή του για την αποστολή γερμανικών Leopard στην Ουκρανία.

Στο μεγάλο ερώτημα «Τι κρύβεται πίσω από τον δισταγμό του Σολτς για την παράδοση Leopard στην κυβέρνηση του Κιέβου;», η εφημερίδα ΒILD ζήτησε την άποψη εμπειρογνωμόνων.

1. Φοβάται ο Γερμανός Καγκελάριος την οργή της Ρωσίας;

Δημοφιλέστερα

To Top