Ελλάδα

Πώς ο «Σαράφης» της Novartis εξαπατούσε επιχειρηματίες – Η εταιρεία στο Ντουμπάι και η λεία των €800.000

Αρχηγός μεγάλης εγκληματικής οργάνωσης που εξαπατούσε επιχειρηματίες, φέρεται ότι είναι ο γνωστός «κουκουλοφόρος» μάρτυρας της σκευωρία Novartis «Μάξιμος Σαράφης» – κατά κόσμον Φιλίστωρ Δεστεμπεσίδης.

Ο 50 χρονος πρώην υπεύθυνος Επικοινωνίας της Novartis και άλλα δύο πρόσωπα – ένας 63χρονος και 65χρονος- συνελήφθησαν μετά από μεγάλη επιχείρηση, αφού με το πρόσχημα της ευνοϊκής δανειοδότησης προσέλκυαν τα θύματά τους.

Ο «Μάξιμος Σαράφης» μαζί με τους άλλους δύο είχε ιδρύσει μια εταιρεία με έδρα το Ντουμπάι, τα γραφεία της οποίας στεγάζονταν στην Πανεπιστημίοι στο κέντρο της Αθήνας. Στην εταιρεία αυτή κατέφευγαν όσοι αντιμετώπιζαν προβλήματα δανειοδότησης, μιας και οι δράστες υπόσχονταν φθηνά δάνεια και ρυθμίσεις. Απαραίτηση προϋπόθεση, ωστόσο, για να λάβουν οι επιχειρηματίες τα περίου 15 εκατ. ευρώ από τράπεζα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ήταν οι υποψήφιοι διανειολήπτες να καταβάλουν μία προμήθεια 100.000 ευρώ συν 18.500 ευρώ για έξοδα φακέλου συν 55.000 ευρώ για ασφάλεια δανείου.


apates-1

Το site της εταιρείας του Φιλίστωρα Δεστεμπασίδη

Μέχρι τώρα έχουν επιβεβαιωθεί επτά θύματα, ωστόσο οι αστυνομικοί ψάχνουν άλλα 20. Η οικονομική ζημιά που υπέστησαν τα θύματα υπολογίζεται σε 800.000 – 1.000.000 ευρώ.

Ανάμεσα στα θύματα είναι ένας ξενοδόχος της Αθήνας, ένας έμπορος τυριών, ένας επιχειρηματίας στην εστίαση και ένας ιδιοκτήτης εταιρείας λογισμικού τυχερών παιχνιδιών.

Η αστυνομία άρχισε να ψάχνει την υπόθεση τον περασμένο Σεπτέμβριο έπειτα από καταγγελία, ενώ στις αρχές Δεκεμβρίου οι Αρχές εντόπισαν τον «Μάξιμο Σαράφη». Στη σπείρα συμμετείχαν και τρείς Ινδοί που ζούσαν στο Ντουμπάι και παρουσιάζονταν ως υπάλληλοι της εταιρείας για να επικοινωνούν και να καθησυχάζουν τους πελάτες.

Δημοφιλέστερα

To Top