Περιβάλλον

ΣΠΑΥ: Το ρέμα της Πικροδάφνης στο επίκεντρο της προσοχής του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου

O Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Γιάννης Φωστηρόπουλος προσκλήθηκε και εκπροσώπησε την πόλη του Παλαιού Φαλήρου στο 2ο FORUM ΣΠΑΥ 2023, το οποίο πραγματοποιήθηκε από τον Σύνδεσμο Προστασίας & Ανάπτυξης του Υμηττού και τον Πρόεδρό του & ∆ήµαρχο Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννη Κωνσταντάτο, στο Συνεδριακό-Πολιτιστικό Κέντρο “Μίκης Θεοδωράκης” της Αργυρούπολης, με θέμα «Ο Δεκάλογος Σωτηρίας των Δασών μας – Η Επόμενη Μέρα».

Στις εργασίες του 2ου FORUM ΣΠΑΥ 2023 συμμετείχαν πάνω από 100 καταξιωμένοι, διακεκριμένοι ομιλητές (Υπουργοί, Εκπρόσωποι Κομμάτων, Δήμαρχοι, Γενικοί Γραμματείς Υπουργείων, Εκπρόσωποι Θεσμικών Φορέων, Καθηγητές Πανεπιστημίων, Εκπρόσωποι Εταιρειών, Εκπρόσωποι Εθελοντικών Ομάδων) ενώ στο διήμερο διαλόγου και προτάσεων των εργασιών του, διαμορφώθηκε η περιβαλλοντική ατζέντα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την επόμενη ημέρα.


f1-2

Για το έργο του ΣΠΑΥ, όπως τόνισε ο κ. Κωνσταντάτος “δουλεύουμε σκληρά επί σειρά τριών ετών και πλέον και είμαστε στο στάδιο της υλοποίησης, με ένα Πρότυπο Σχέδιο Αναβάθμισης των Υποδομών Αντιπυρικής Προστασίας του Υμηττού, αλλά και με την εφαρμογή του Καινοτόμου Προγράμματος ‘’Smart Υμηττός’’ συνολικού προϋπολογισμού 10 εκ. ευρώ που χρηματοδοτούνται μέσω του Προγράμματος ‘Αντώνης Τρίτσης’ και θα αποτελέσουν την κορωνίδα μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής για την θωράκιση των δασικών οικοσυστημάτων”.

Η ατζέντα των 10 θεματικών ενοτήτων στα τραπέζια διαλόγου περιλάμβανε ιδέες, ανάγκες, προτάσεις και μεθόδους που συμβάλλουν στην προστασία και αναγέννηση των δασών μας, ενώ παρουσιάστηκαν καλές πρακτικές στα περιβαλλοντικά θέματα.


f3-1-rotated-e1674643979605

Δημοφιλέστερα

To Top