Αθλητισμός

Australian Open, Κατσάνοφ – Τσιτσιπάς (05:30, Eurosport)

Για 6η φορά στην καριέρα του ο Στέφανος Τσιτσιπάς διεκδικεί μια θέση σε τελικό Grand Slam.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας θα παίξει στις 05:30 στον 1ο ημιτελικό του Australian Open με τον Ρώσο Κάρεν Κατσάνοφ με έπαθλο μια θέση για τον τελικό της Κυριακής (10:30).

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει 0/3 προκρίσεις σε ημιτελικούς στη Μελβούρνη. Το 2019 έμεινε εκτός από τον Ναδάλ και το 2021 και 2022 από τον Μεντβέντεφ αλλά φέτος δείχνει να είναι το φαβορί απέναντι στον Ρώσο που είναι στο Νο18 του ταμπλό.

Ο Έλληνας έχει παίξει μόλις μια φορά σε τελικό και αυτή το 2021 στο Roland Garros όπου είχε ηττηθεί από τον Νόβακ Τζόκοβιτς στο Παρίσι. Όποιος από τους Τσιτσιπά ή Κατσάνοφ προκριθεί θα παίξει στον τελικό με τον Τζόκοβιτς ή τον Πολ που κοντράρονται την Παρασκευή στις 10:30 με τον Νόλε να είναι το φαβορί για την 10η πρόκριση.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Κάρεν Κατσάνοφ είναι καλοί φίλοι με τον Ρώσο να έχει έρθει αρκετές φορές για κοινή προετοιμασία στην Ελλάδα. Στα μεταξύ τους παιχνίδια ο Έλληνας έχει 5-0 νίκες με τον Ρώσο να υποστηρίζει ότι αυτή την περίοδο παίζει πολύ καλά και μπορεί να αλλάξει η παράδοση!

Το πρώτο τους παιχνίδι διεξήχθη το 2017 στην Σανγκάη με τον Τσιτσιπά να κερδίζει με 2-0. Ακολούθησε νέα συνάντηση στη Σανγκάη το 2018 με τον Έλληνα να επικρατεί πάλι με 2-0. Το 2021 στο Ρότερνταμ τον νίκησε με 2-1 και την ίδια χρονιά στον Καναδά με 2-0.

Η τελευταία τους συνάντηση ήταν το 2022 στη Ρώμη και ο Τσιτσιπάς επικράτησε με 2-1. Δεν έχουν παίξει ποτέ αντίπαλοι σε Grand Slam.

«Πιστεύω ότι αυτού του είδους ο ανταγωνισμός με θετικό τρόπο μεταξύ μας, γιατί μας βοηθά να γίνουμε καλύτεροι», είπε ο Κατσάνοφ. «Κοιτάξτε τον Ρότζερ (Φέντερερ), τον Ράφα, τον Νόβακ, σωστά;

Δημοφιλέστερα

To Top