Οικονομία

Μυτιληναίος: Στόχος για 1 δισ. λειτουργική κερδοφορία το 2023

Την διατήρηση των ισχυρών επιδόσεων του 2022 και την φετινή χρονιά, προέβλεψε χθες στην τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές ο κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος, με στόχο να παρουσιάσει EBITDA τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ. Πέρσι τα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν σε 823 εκ. ευρώ έναντι 359 εκατ. το 2021. Οι προβλέψεις για το 2023 θα ανακοινωθούν όπως είπε την 1η Ιουνίου στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της εταιρείας.

Σε ότι αφορά την διείσδυση στις ΑΠΕ, σημείωσε ότι η εταιρεία επιταχύνει την ανάπτυξή τους, με στόχο το 2023 να φτάσουν το 1 GW τα έργα σε λειτουργία και σε αυτά να προστεθούν επιπλέον 2,5 GW το 2024 από τα οποία το 1,5 GW θα αναπτυχθούν στο εξωτερικό και 1 GW στην Ελλάδα. Στόχος για το 2025 είναι η εταιρεία να φτάσει τα 5 GW.

Πέρσι ο Τομέας Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών & Αποθήκευσης Ενέργειας της Μυτιληναίος εμφάνισε κύκλο εργασιών 630 εκατ. (που αντιστοιχεί σε 10% του συνολικού κύκλου εργασιών) με το EBITDA στα 105 εκατ., έναντι 22 εκατ. το 2021.

Πέραν της ενίσχυσης του κύκλου εργασιών, η ισχυρή ανάπτυξη των EBITDA, οφείλεται στη σημαντική ενδυνάμωση του περιθωρίου κέρδους αποτέλεσμα της πολύ μεγαλύτερης συνεισφοράς της πλατφόρμας BOT (Build Operate & Transfer) σε σχέση με τα έργα για τρίτους, στο μείγμα κερδοφορίας.

Σχετικά με το χρονοδιάγραμμα για την δημιουργία των δύο νέων θυγατρικών του ομίλου στις κατασκευές και τις παραχωρήσεις, σημείωσε ότι θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση για να γίνουν οι αποσχίσεις, και οι δύο εταιρείες θα είναι σε λειτουργία από την 1η Απριλίου του 2023.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Δημοφιλέστερα

To Top