Τεχνολογία

Αστεροειδής πέρασε πιο κοντά στη Γη από δορυφόρους

Σκεφτείτε ένα μίνι βαν ή καλύτερα έναν ελέφαντα να …κόβει βόλτες στο Διάστημα προσεγγίζοντας τη Γη μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια του πλανήτη. Αυτό συνέβη σήμερα στις 2:30 τα ξημερώματα, ώρα Ελλάδος, όπως ανακοίνωσε η NASA με τις εικόνες του αστεροειδούς, ονόματι «2023 BU», να μεταδίδονται ζωντανά μέσω ρομποτικών τηλεσκοπίων.

Όπως σχολιάζει το BBC, ο αστεροειδής πέρασε «ξυστά» από τη Γη πριν από λίγες ώρες και αν δεν τον είχε ανακαλύψει ένας ερασιτέχνης αστρονόμος ούτε θα τον είχαμε πάρει χαμπάρι…

Περίπου στο μέγεθος ενός μίνι λεωφορείου, ο διαστημικός βράχος, γνωστός ως 2023 BU, πέρασε πάνω από το νότιο άκρο της Νότιας Αμερικής σε απόσταση 3.600 χλμ από την επιφάνεια της Γης. Με διάμετρο που υπολογίζεται από 3,5 έως 8,5 μέτρα, ο αστεροειδής διαλύθηκε ψηλά στην ατμόσφαιρα, δημιουργώντας μια εντυπωσιακή βολίδα.


troxia

H τροχιά του αστεροειδή που δείχνει ότι πέρασε πιο κοντά στη Γη από ό,τι ορισμένοι δορυφόροι

Αξίζει να σημειωθεί ότι,η βαρύτητα του πλανήτη μας τράβηξε τον αστεροειδή 2023 BU και «προσάρμοσε» την πορεία του στο διάστημα. «Πριν συναντήσει τη Γη, η τροχιά του αστεροειδούς γύρω από τον Ήλιο ήταν περίπου κυκλική, προσεγγίζοντας την τροχιά της Γης, και χρειάστηκαν 359 ημέρες για να ολοκληρωθεί η τροχιά του γύρω από τον Ήλιο», ανέφερε η αμερικανική διαστημική υπηρεσία σε δήλωσή της.

Δημοφιλέστερα

To Top