Αθλητισμός

La Liga: «Γκέλα» της Ρεάλ και στο -5 από την Μπαρτσελόνα, 0-0 με Σοσιεδάδ – Δείτε βίντεο

Έκανε, πιθανότατα, την πιο «γεμάτη» εμφάνιση της σεζόν. Και, παρ’ όλα αυτά, η Ρεάλ Μαδρίτης δεν σκόραρε για πρώτη φορά φέτος, μένοντας στο 0-0 με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», δίνοντας την ευκαιρία στην πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα να ξεφύγει με πέντε βαθμούς, παίρνοντας τον άτυπο τίτλο της πρωταθλήτριας χειμώνα στην ισπανική La Liga.

Χωρίς Νταβίντ Αλάμπα και Φερλάν Μεντί, ο Κάρλο Αντσελότι ξεκίνησε τον Εντουάρντο Καμαβινγκά στο αριστερό άκρο της άμυνας (έπαιξε σε αυτή την θέση στη διάρκεια του αγώνα Κυπέλλου με την Ατλέτικο), με τον φορμαρισμένο Ντάνι Θεμπάγιος να παίζει βασικός αντί του Λούκα Μόντριτς.

Με Μίκελ Μερίνο και Νταβίντ Σίλβα και πάλι εκτός, ο Ιμανόλ Αλγουαθίλ δεν έκανε σημαντικές αλλαγές σε σχέση με το ματς Κυπέλλου κόντρα στη Μπαρτσελόνα, με τον Αϊέν Μουνιόθ να παίρνει την θέση του Ντιέγκο Ρίκο στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Καλύτερη η Ρεάλ, όρθια η Σοσιεδάδ
Οι Μαδριλένοι μπήκαν με ένταση στο παιχνίδι, πίεσαν ψηλά και επιχείρησαν να απειλήσουν την εστία του Άλεξ Ρεμίρο, αν και την πρώτη μεγάλη ευκαιρία την είχαν οι Βάσκοι στο έκτο λεπτό, όταν ο Αϊέν Μουνιόθ σέντραρε με δύναμη από αριστερά, με τον προωθημένο Αλεξάντερ Σόρλοθ να μην προλαβαίνει για… εκατοστά να σπρώξει την μπάλα στο βάθος της εστίας του Τιμπό Κουρτουά.

Η Ρεάλ απάντησε οκτώ λεπτά αργότερα με καταπληκτική ατομική ενέργεια του Βινίσιους Ζούνιορ, ο οποίος ξεπέρασε με «ποδιά» τον Ιγκόρ Θουμπέλδια μέσα στην περιοχή, αλλά το σουτ του έφυγε ελάχιστα άουτ από την βασκική εστία.

Σε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι από πλευράς ρυθμού και διάθεσης εκατέρωθεν, η Σοσιεδάδ είχε νέα ευκαιρία με τον Ασιέρ Ιγαραμέντι, ο «κεραυνός» του οποίου έφυγε ελάχιστα άουτ, ύστερα από λάθος του Νάτσο και πάσα του δραστήριου Αϊέν στον πρώην Μαδριδίστα μέσο.

Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι, πατούσαν το αντίπαλο μισό ακόμα και με δέκα παίκτες, χωρίς όμως να δημιουργούν μεγάλες ευκαιρίες, απειλώντας με προσπάθειες των Τόνι Κρόος, Φεδερίκο Βαλβέρδε και Καρίμ Μπενζεμά, με τους φιλοξενούμενους να αντέχουν, καλά στημένοι και συμπαγείς στα μετόπισθεν.

Και, ύστερα από σουτ άουτ του Θεμπάγιος, η Ρεάλ έχασε την μεγαλύτερή της ευκαιρία για να προηγηθεί στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου. Ύστερα από λάθος του Μπράις Μέντεθ, ο Μπενζεμά έβγαλε μόνο του τον Βινίσιους προ του Ρεμίρο, αλλά ο τερματοφύλακας της Σοσιεδάδ κέρδισε τον Βραζιλιάνο στο τετ – α – τετ.

Ο Ρεμίρο όρθωσε τείχος

Δημοφιλέστερα

To Top