Αθλητισμός

Παναθηναϊκός: Από την αήττητη επέλαση στην άτακτη οπισθοχώρηση

Το ημερολόγιο έδειχνε 13 Νοεμβρίου όταν εκείνη την Κυριακή έπεφτε η αυλαία του πρώτου γύρου της Super League 1 και ο Παναθηναϊκός επικρατώντας με 2-0 του Ατρομήτου, εκμεταλλευόμενος την λευκή ισοπαλία στο ντέρμπι Ολυμπιακός-ΑΕΚ όχι απλά στέφονταν πρωταθλητής χειμώνα, αλλά είχε μια διαφορά ασφαλείας κι από τους διώκτες του.

Το τριφύλλι του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε 37 βαθμούς, η δεύτερη ΑΕΚ ήταν στο -8 (29β.), ο Ολυμπιακός στο -12 όπως και ο ΠΑΟΚ (25β.) έχοντας σε 13 αγώνες 12 νίκες και 1 ισοπαλία, αυτήν με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο (χάρις στο πέναλτι του Σπόραρ στα χασομέρια των καθυστερήσεων).

Δυόμιση μήνες αργότερα κι ενόσω μεσολάβησε η μηνιαία διακοπή λόγω του Μουντιάλ, το σκηνικό έχει αλλάξει δραματικά καθώς εδώ και λίγες ώρες (μετά τη νέα ήττα από τον Αστέρα στην Τρίπολη) ο Παναθηναϊκός δεν είναι πλέον στην κορυφή της βαθμολογίας, αλλά βλέπει την πλάτη της ΑΕΚ (47 έναντι 45 βαθμοί) και νιώθει την καυτή ανάσα ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού (είναι στους 42 βαθμούς).

Στις 7 αγωνιστικές του β’ γύρου ο ΠΑΟ έχει 2 νίκες, 2 ισοπαλίες και τρεις ήττες, ενώ έχει μεσολαβήσει και ο αποκλεισμός του στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου (τίτλο που κατέκτησε πέρσι) από τον ΠΑΟΚ!.

Ο Παναθηναϊκός που έμοιαζε με φορτηγό που έτρεχε με σπασμένα τα φρένα, μέσα σε ελάχιστες εβδομάδες έχει μετατραπεί σε φορτηγό που δεν έχει φρένα για να σταματήσει την κατηφόρα, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να μοιάζει ανήμπορος να βρει λύσεις για να διορθωθεί η κατάσταση.

Ο Αϊτόρ παραμένει πρώτος σκόρερ του ΠΑΟ

Η περσινή κατάκτηση του Κυπέλλου, με την εμφανή αγωνιστική βελτίωση της ομάδας από το δεύτερο μισό του πρωταθλήματος και μετά, σε συνδυασμό με την εξαιρετική εικόνα του φετινού πρώτου γύρου, είχε δημιουργήσει τεράστιες προσδοκίες στο πράσινο στρατόπεδο.

Οι «φωνές» των λίγων για την καθυστερημένη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας (Σπόραρ, Βέρμπιτς, Μπερνάρντ) το καλοκαίρι που κόστισε σε μεγάλο βαθμό τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό από τη Σλάβια, χάθηκαν μέσα στη γενικότερη ευφορία της εκπληκτικής εκκίνησης στο πρωτάθλημα.

Το πολύ κλειστό ροτέιτιον του Ιβάν Γιοβάνοβιτς τεχνικού «άντεχε», αλλά όταν στις 23 Οκτωβρίου ο Αϊτόρ τέθηκε νοκ άουτ για το υπόλοιπο της χρονιάς (ρήξη χιαστών στον αγώνα με τον Άρη, λίγα λεπτά μετά την είσοδο του) οι ισορροπίες στο πράσινο στρατόπεδο διαταράχθηκαν.

Δημοφιλέστερα

To Top