Διεθνή

Πυρετός απεργιακών κινητοποιήσεων σε Γαλλία και Βρετανία – Στους δρόμους για συντάξεις και μισθούς

«Αστακός» θα είναι σήμερα οι Γαλλία, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες θα ξεχυθούν στους δρόμους της χώρας για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στην αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης- από τα 62 στα 64- που προωθεί η κυβέρνηση των Παρισίων.

Έντεκα χιλιάδες αστυνομικοί και χωροφύλακες έχουν ήδη αναπτυχθεί σε διάφορες περιοχές, εκ των οποίων οι τέσσερις χιλιάδες στο Παρίσι, σύμφωνα με ανακοίνωση του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών.

Μετά την 19η Ιανουαρίου, όπου για πρώτη φορά, περίπου ένα εκατομμύριο συμπολίτες του Μακρόν διαδήλωσαν κατά του νομοσχεδίου που κατατίθεται σήμερα στην Εθνοσυνέλευση, οι νέες κινητοποιήσεις αναμένεται να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στο οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο, σχολιάζει ο γαλλικός Τύπος.

Στα δρομολόγια του μετρό καταγράφονται ήδη πολλές καθυστερήσεις ενώ πολλοί Γάλλοι προτίμησαν το ποδήλατο για τις σημερινές μετακινήσεις τους. Μαθητές και φοιτητές έχουν ήδη κατακλύσουν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα κραδαίνοντας πλακάτ με το σύνθημα:«Μακρόν, πρέπει να μας ακούσεις».

Τα γαλλικά κόμματα ετοιμάζονται σήμερα να δώσουν σκληρή μάχη στην εθνοσυνέλευση με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν πως η μεγάλη πλειοψηφία της κοινής γνώμης είναι ενάντια στις αλλαγές, γράφει η εφημερίδα Liberation.

Δημοφιλέστερα

To Top