Αθλητισμός

Λιονέλ Μέσι: Τι θα έλεγε στον 16χρονο εαυτό του όταν ξεκινούσε στη Μπαρτσελόνα

Ο Λιονέλ Μέσι βαδίζει πλέον στα 36 του αλλά ποτέ δεν ξεχνάει από που ξεκίνησε και πόσο δύσκολος ήταν ο δρόμος προς την επιτυχία.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής το 2000 άφησε την πατρίδα του, την Αργεντινή, για να μετακομίσει στην Βαρκελώνη για λογαριασμό τη Μπαρτσελόνα και το 2003 ξεκίνησε να παίζει σε ηλικία 16 ετών στην 3η ομάδα. Τότε άρχισε μια πορεία που τον οδήγησε στην κορυφή της Ευρώπης, του κόσμου και του χάρισε 7 Χρυσές Μπάλες.

Ο Λιονέλ Μέσι μίλησε στο ραδιόφωνο Urbana και ρωτήθηκε τι συμβουλές θα έδινε στον 16χρονο Λιονέλ που ξεκινούσε στη Μπαρτσελόνα.

«Θα του έλεγα ότι τον περιμένει κάτι εξαιρετικό, κάτι που δεν μπορούσε να φανταστεί. Ότι θα έχει μια πολύ όμορφη διαδρομή, με δύσκολες στιγμές που θα πρέπει να ξεπεράσει αλλά ποτέ να μην εγκαταλείψει τα όνειρά του γιατί στο τέλος θα έχει την πιο σπουδαία ανταμοιβή του. Και θα έχει ένα αίσιο τέλος, σαν να είναι ταινία», είπε ο Μέσι.

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και για την πορεία του στην Εθνική Αργεντινής: «Υπήρχαν στιγμές που υπέφερα πολύ με την Εθνική ομάδα, πολλές απογοητεύσεις, είχα δεχτεί κριτική και ξέρω ότι η οικογένειά μου υπέφερε το ίδιο ή περισσότερο από εμένα. Με πόνεσε όλο αυτό, αλλά τώρα ήταν σαν να έκλεισα τον κύκλο».

Δημοφιλέστερα

To Top