Διεθνή

Σαλμάν Ρούσντι: Κυκλοφορεί στις 9 Φεβρουαρίου το νέο του μυθιστόρημα, ωστόσο δεν θα το παρουσιάσει

Αποφεύγει εδώ και μήνες τις δημόσιες εμφανίσεις αφού ζει ως εκ θαύματος. Δεν βλέπει από το ένα του μάτι και δεν μπορεί να κινήσει το ένα χέρι του.

Ο διάσημος Βρετανός συγγραφέας ινδικής καταγωγής Σαλμάν Ρούσντι αναρρώνει ύστερα από την δολοφονική επίθεση που δέχθηκε τον περασμένο Αύγουστο και, σύμφωνα με τον ατζέντη του, δεν θα παρουσιάσει το νέο του βιβλίο που θα κυκλοφορήσει στις 9 Φεβρουαρίου σε Βρετανία και ΗΠΑ.

Ο 75χρονος Ρούσντι έχει αποσυρθεί σχεδόν έξι μήνες από τη δημόσια ζωή αναρρώνοντας μετά την επίθεση με μαχαίρι που δέχτηκε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στη Νέα Υόρκη, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Guardian».

Από την πλευρά του, ο ατζέντης του, Άντριου Γουάλι, έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι o Ρούσντι αναρρώνει αλλά δεν θα κάνει καμία δημόσια εμφάνιση για την προώθηση του νέου μυθιστορήματός του, υπό τον τίτλο «Victory City» από τον εκδοτικό οίκο «Random House».

Αρχικά, η κυκλοφορία του βιβλίου είχε προγραμματιστεί το καλοκαίρι του 2022, λίγο πριν δεχθεί επίθεση στο «Μεγάλο Μήλο».


Salman Rushdie attack: new footage shows suspect tackled and removed off stage

Δημοφιλέστερα

To Top