Μπαίνοντας στο Μanko, το εστιατόριο του Gastón Acurio στην Avenue Montaigne στο Παρίσι (φωτό), όλα σε θαμπώνουν: η διακόσμηση με τις δερμάτινες πολυθρόνες, οι καναπέδες με τα υφάσματα εμπνευσμένα από την κληρονομιά των Ίνκας, τα custom made επιτραπέζια φωτιστικά που σκορπίζουν χρυσαφί λάμψη ενώ α άφθονη χρήση μαρμάρου, ξύλου και δέρματος είναι η επιτομή του σύγχρονου Περού.
Στο μπαρ σερβίρονται premium τεκίλες και mezcal ενώ τα μεγάλα τραπέζια αντανακλούν την γενναιόδωρη προσωπικότητα του Περουβιανού Gaston Acurio, ενθαρρύνοντας τους πελάτες να παραγγείλουν μεγάλα πιάτα για μοίρασμα. Στο μενού κυριαρχούν ψάρια βιώσιμης προέλευσης, τα οποία γίνονται σεβίτσε ή τιραντίτο σερβιρισμένα με τη διάσημη leche de tigre -τη σάλτσα με μοσχολέμονο, κόλιανδρο, κίτρινη πιπεριά τσίλι, κρεμμύδι και fumet (ζωμό) ψαριού αλλά και πιάτα με κρέας όπως τα περίφημα anticucho, περουβιανά σουβλάκια μαριναρισμένα σε πιπεριά aji panca, κύμινο και ρίγανη.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: https://www.newmoney.gr/