Διεθνή

Ουκρανία: Οι τελευταίοι κάτοικοι του Μπαχμούτ αρνούνται να το εγκαταλείψουν – «Πώς θα μπορούσα να φύγω;»

Οι τελευταίοι κάτοικοι που έχουν απομείνει στο Μπαχμούτ, μια πόλη στην ανατολική Ουκρανία, η οποία δέχεται σφυροκόπημα από το περασμένο καλοκαίρι από τον ρωσικό στρατό, δηλώνουν ότι δεν σκέφτονται να φύγουν παρόλο που οι Ρώσοι πλησιάζουν.

«Πώς θα μπορούσα να φύγω;», διερωτάται η Ναταλία Τσεβτσένκο, 75 ετών. Έχει περάσει τόσο καιρό να κρύβεται στο υπόγειό της που νιώθει «σαν τυφλοπόντικας» καθώς βγαίνει έξω στο φως, κλείνοντας τα μάτια.

«Μην ανησυχείτε», δηλώνει στο Γαλλικό Πρακτορείο παρά τους ήχους από οβίδες που ακούγονται στο βάθος «είναι μακριά. Τώρα ξέρω πού θα πέσουν».

Οι ρωσικές δυνάμεις επιχειρούν εδώ και μήνες να πάρουν τον έλεγχο του Μπαχμούτ, στη μεγαλύτερη σε διάρκεια και πλέον αιματηρή από τις μάχες που έχουν γίνει μετά τη ρωσική εισβολή που εξαπολύθηκε στις 24 Φεβρουαρίου της περασμένης χρονιάς.


Ukrainian artillery blow up Wagner Group platoon in huge blast in Bakhmut

Παρά την εισροή όπλων από τη Δύση που εστάλησαν στην Ουκρανία, η Ρωσία ισχυρίζεται ότι προελαύνει στην περιοχή τις τελευταίες ημέρες.

Το Μπαχμούτ, που πριν από τον πόλεμο είχε περίπου 75.000 κατοίκους, έχει μεταμορφωθεί σε μια πόλη φάντασμα, σπαρμένη με αντιαρματικά οδοφράγματα και καμένα οχήματα. Δεν υπάρχει πλέον αέριο, ούτε ηλεκτρικό ρεύμα ούτε τρεχούμενο νερό.

Δημοφιλέστερα

To Top