Διεθνή

Ιράκ: Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ταβέρνα… 5.000 ετών με υπολείμματα φαγητού

Tαβέρνα με τα… όλα της, ηλικίας πέντε χιλιάδων ετών, ανακάλυψαν Αμερικανοί αρχαιολόγοι σε πόλη του Ιράκ, όπως αναφέρει το CNN.

Με τη χρήση της προηγμένης τεχνολογίας, οι ερευνητές βρήκαν φούρνο, ψυγείο ακόμα και υπολείμματα φαγητού που χρονολογούνται – όσο κι αν ακούγεται απίστευτο- από το 2.700 π.Χ.

Οι αρχαιολόγοι, που είχαν επικεντρώσει την έρευνά τους στην αρχαία πόλη Λαγκάς, ισχυρίζονται ότι εντόπισαν την ταβέρνα μόλις 48 εκατοστά κάτω από την επιφάνεια της γης.


http___cdn_cnn_com_cnnnext_dam_assets_230131122001-03-iraq-tavern-archaeology

«Το αρχαίο εστιατόριο ήταν χωρισμένο σε μια υπαίθρια τραπεζαρία και ένα δωμάτιο που περιείχε παγκάκια, φούρνο, υπολείμματα φαγητού κι ένα ψυγείο ηλικίας 5.000 ετών», όπως σχολιάζει το αμερικάνικο δίκτυο και προσθέτει:

«Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, Αμερικανοί επιστήμονες βρήκαν την ταβέρνα που χρονολογείται από το 2.700 π. Χ. κατά τη διάρκεια ανασκαφών στην αρχαία πόλη Λαγκάς».

Όπως επισημαίνει ο Ριντ Γκούντμαν, αρχαιολόγος από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, το πρώτο πράγμα που αντίκρυσε η ομάδα του ήταν το αίθριο ύστερα από μεγάλη δυσκολία στις ανασκαφές.

Δημοφιλέστερα

To Top