Αθλητισμός

La Liga: Πύρρειος νίκη της Ρεάλ με 2-0 επί της Βαλένθια και στο -5 από τη Μπαρτσελόνα – Δείτε τα γκολ

Χρειάστηκε ένα ημίχρονο και μια φοβερή γκολάρα του Μάρκο Ασένσιο, αλλά εντέλει η Ρεάλ Μαδρίτης λύγισε άνετα τη Βαλένθια στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» (2-0) σε εξ’ αναβολής αγώνα της La Liga, κλείνοντας τον πρώτο γύρο στη δεύτερη θέση και στο -5 από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα. Ανησυχία για τους τραυματισμούς των Έντερ Μιλιτάο και Καρίμ Μπενζεμά.

Ο Κάρλο Αντσελότι, ο οποίος διατήρησε τον εξαιρετικά φορμαρισμένο Ντάνι Θεμπάγιος στην μεσαία γραμμή, ξεκίνησε και πάλι τον Εντουάρντο Καμαβινγκά στο αριστερο άκρο της άμυνας αντί του τραυματία Φερλάν Μεντί, ενώ προτίμησε τον Μάρκο Ασένσιο στην επίθεση αντί του Ροντρίγκο.

Ο Βόρο, ο οποίος μετά την αποχώρηση του Τζενάρο Γκατούζο ανέλαβε ως υπηρεσιακός προπονητής της Βαλένθια για όγδοη φορά (!), έκανε (νέο) ντεμπούτο με διάταξη 4-4-2 και τον Γιούνους Μούσα στο πλευρό του Έντινσον Καβάνι για να κάνει την πίεση ψηλά.

Τραυματισμός του Μιλιτάο, ακυρωθέν γκολ στον Ρούντιγκερ
Σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο, τον οποίο θα αλλάξει για δεύτερη φορά μέσα στην σεζόν, η Βασίλισσα μπήκε δυνατά και έχασε την πρώτη της καλή ευκαιρία μόλις στο τρίτο λεπτό, με τον Γκιόργκι Μαμαρντασβίλι να αποκρούει το διαγώνιο σουτ του Ασένσιο σε τετ – α – τετ μέσα από την περιοχή.

Στο πρώτο 20λεπτο, με καλή κυκλοφορία της μπάλας και αποτελεσματική πίεση, η Βαλένθια ήλεγξε αρκετά άνετα το παιχνίδι, αλλά στη συνέχεια η Ρεάλ κυριάρχησε, ούσα σχεδόν όλο το διάστημα στο μισό του γηπέδου των Νυχτερίδων.

Όπως και κόντρα στη Ρεάλ Σοσιεδάδ, όμως, η πρωταθλήτρια Ευρώπης πλήρωσε την αναποτελεσματικότητά της. Ο Γκαμπριέλ Παουλίστα απέτρεψε το γκολ του Ασένσιο, λίγο αργότερα πρόλαβε την μπάλα προτού αυτή στρωθεί μέσα στην περιοχή στον Καρίμ Μπενζεμά, ο Βινίσιους Ζούνιορ σούταρε αδύναμα στα χέρια του Μαμαρντασβίλι, ενώ ο Καμαβινγκά είχε σουτ από καλή θέση στην εξωτερική πλευρά των διχτυών.

Σαν να μην έφτανε η… εκνευριστική της αστοχία, όμως, η Ρεάλ έχασε με τραυματισμό τον πιο φορμαρισμένο της αμυντικό. Ο Έντερ Μιλιτάο, περί ου ο λόγος, αποχώρησε με έντονες ενοχλήσεις στον δεξιό μηρό, με τον Ντάνι Καρβαχάλ να τον αντικαθιστά και τον Νάτσο να μεταφέρεται από τα δεξιά στο κέντρο της άμυνας.

Φαινόταν ότι η λύση ήρθε εντέλει από τον έτερο στόπερ, στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους. Το γκολ, όμως, του Αντόνιο Ρούντιγκερ με κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Λούκα Μόντριτς, ακυρώθηκε μέσω VAR, γιατί είχε προηγηθεί φάουλ (;) του Μπενζεμά στον Μούσα. Υπάρχει επαφή, αλλά…

Δημοφιλέστερα

To Top