Αθλητισμός

Ολυμπιακός-Εφές: Η ομάδα του Αταμάν έχει 8 νίκες στα τελευταία 9 ματς

Μετά το μεγάλο διπλό κόντρα στην Φενερμπαχτσέ μέσα στην Πόλη, ο Ολυμπιακός καλείται να διασταυρώσει τα ξίφη του και με άλλη μια τουρκική ομάδα. Οι Πειραιώτες θα υποδεχθούν στο ΣΕΦ (21:30) την πρωταθλήτρια Ευρώπης Εφές, ένα σύνολο που αν το υποτιμίσεις έστω και για λίγο, μπορεί να σε… εκτελέσει.

Ειδικά οι ερυθρόλευκοι γνωρίζουν πολή καλά τις δυσκολίες της αναμέτρησης, αφού η ομάδα του Αταμάν τους δυσκολεύει περισσότερο από κάθε άλλη τα τελευταία χρόνια με αποκορύφωμα το περσινό Final 4 της Euroleague. To Gazzetta στέκεται στις 8 νίκες που έχει η Εφές στα 9 τελευταία ματς που έχει κληθεί να κοντραριστεί με τον Ολυμπιακό στη Euroleague.

Η Εφές μετρά 8 νίκες στα τελευταία 9 ματς με Ολυμπιακό


Efes finishes strong to beat Olympiacos! | Round 10, Highlights | Turkish Airlines EuroLeague

Οι Πειραιώτες δεν μπορούν να βρουν τους τρόπους για να επικρατήσουν της Εφές τα τελευταία χρόνια. Είτε αγωνίζονται στην έδρα της Εφές στο Sinan Erdem Dome, είτε στο ΣΕΦ. Από τις τελευταίες εννιά αναμετρήσεις μόλις σε μία έχουν πανηγυρίσει οι ερυθρόλευκοι.

Τον Φλεβάρη του 2019,η Εφές δεν είχε πρόβλημα να επικρατήσει με 75-65, σε ένα ματς που ο Λάρκιν έκανε εξαιρετική εμφάνιση με 12 πόντους και 8 ασίστ. Από την άλλη ο Στρέλνιεκς και οι 14 πόντοι του δεν γινόταν να σώσουν τον Ολυμπιακό. Τον Φλεβάρη του 2019, η Εφές πέρασε σαν σίφουνας από το ΣΕΦ με το εντυπωσιακό 86-67 και τον Μίτσιτς να σταματάει στους 27 πόντους σε άλλη μια παράσταση κόντρα στον Ολυμπιακό.

Τον Μάρτη του 2020 τον ρόλο του Μίτσιτς, πήρε ο… Διόσκουρος του στην Εφές, ο φοβερός και τρομερός Σειν Λάρκιν που τα διέλυσε όλα με 40 πόντους και 10/15 τρίποντα, επιτρέποντας στην ομάδα του να επικρατήσει ξανά με 91-79. Στη βραδιά της ζωής του με τη φανέλα της Εφές, δεν μπορούσε να περιορίσει κανείς και έκανε ότι ήθελε πάνω στο παρκέ.

Ακολούθησε νέα νίκη μέσα στο ΣΕΦ με 84-79, ενώ στη συνέχεια η Εφές διεύρυνε το νικηφόρο σερί της εντός έδρας, αφού πήρε το ροζ φύλλο αγώνα με 76-53, με τον Λάρκιν να έχει 21 πόντους. Τον Νοέμβριο του 2021 οι Τούρκοι έδειξαν και πάλι την ανωτερότητα τους εκείνη την περίοδο, πανηγυρίζοντας το τελικό και άνετο 88-69. Ο Μπομπουά είχε κέφια σε εκείνο το βράδυ, αφού μέτρησε 29 πόντους με 7 τρίποντα, ενώ ο Βεζένκοβ είχε 17 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Δημοφιλέστερα

To Top