Ελλάδα

Σε επιφυλακή ο δήμος Αθηναίων ενόψει της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα»

Σε πλήρη ετοιμότητα θα βρίσκονται από τα ξημερώματα της Κυριακής, όλες οι υπηρεσίες, τα εκχιονιστικά μηχανήματα και το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου Αθηναίων, ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα και αποτελεσματικά τυχόν προβλήματα από την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα», η οποία σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας αναμένεται να πλήξει από το επόμενο 24ωρο και την Αττική.

Σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής υπό τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, καταρτίστηκε ο αναλυτικός σχεδιασμός του δήμου για τις προσεχείς ημέρες: Εστιάζει στην προστασία των ευάλωτων ατόμων, που είτε βρίσκονται στο δρόμο (άστεγοι, τοξικο-εξαρτημένοι), είτε χρήζουν βοήθειας στο σπίτι, αλλά και στην προσπάθεια να διατηρηθούν ανοιχτές οι κεντρικές οδοί για την ανεμπόδιστη πρόσβαση στα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας και σε άλλες κρίσιμες -για τη λειτουργία του κράτους- υποδομές.

Εκχιονιστικά μηχανήματα και δυνάμεις του δήμου στις γειτονιές

Κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας θα βρίσκονται σε καίρια σημεία, και στις επτά δημοτικές κοινότητες του Δήμου Αθηναίων, εκχιονιστικά μηχανήματα και δυνάμεις εργαζομένων, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τυχόν προβλήματα στις γειτονιές της πόλης. Ιδιαίτερη έμφαση, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, δίνεται στα σημεία που σε προηγούμενες αντίστοιχες καιρικές συνθήκες παρουσιάστηκαν τα μεγαλύτερα προβλήματα, όπως στην Άνω Κυψέλη, στο Πολύγωνο, στου Γκύζη, στον Λυκαβηττό κ.α.

Η Διεύθυνση Οδοποιίας Αποχέτευσης και Κοινοχρήστων Χώρων και η Διεύθυνση Καθαριότητας, έχουν ήδη στη διάθεσή τους – προκειμένου να αντιμετωπιστούν φαινόμενα έντονης χιονόπτωσης και ακραίου παγετού – βαρέα εκχιονιστικά, 4×4 εφοδιασμένα με αλατιέρες, φορτωτές τύπου JcB, καθώς και bobcat.

Τα βαριά οχήματα αποχιονισμού και οι αλατιέρες θα βρίσκονται σε απόλυτη ετοιμότητα σε κεντρικά σημεία της πόλης, ενώ τα μικρότερα θα επιχειρούν, όπου κρίνεται αναγκαίο.

Μέτρα από τη Διεύθυνση Πρασίνου και Ηλεκτρολογικού

Σε ετοιμότητα θα βρίσκονται, επίσης, τα οχήματα και το προσωπικό της Διεύθυνσης Πρασίνου και Ηλεκτρολογικού, ώστε να παρέμβουν σε περιπτώσεις πτώσης δέντρων ή πρόκλησης βλαβών στο δίκτυο φωτισμού της πόλης.

Ο δήμος, εξάλλου, έχει ήδη ενισχύσει τα αποθέματα αλατιού στις αποθήκες του, δεδομένου ότι κατά την περσινή κακοκαιρία χρησιμοποιήθηκαν περισσότεροι από 500 τόνοι αλάτι ώστε να διατηρηθεί, επιτυχώς, ανοικτό το κεντρικό οδικό δίκτυο.

Δημοφιλέστερα

To Top