Αθλητισμός

Basket League, Άρης – ΑΕΚ 74-64: «Αυτοκράτορας» Γκούντγουιν, «εκτελεστής» Νετζήπογλου

Ο Άρης πήρε το ντέρμπι της… ενέργειας κόντρα στην ΑΕΚ (74-64). Εκεί που οι «μπαταρίες» των φιλοξενούμενων πλησίαζαν στο μηδέν και το καθαρό μυαλό χάθηκε (18 λάθη) ο Άρης συνέχισε. Να τρέχει, να πιέζει και να βρίσκει μεγάλα σουτ, στοιχεία που τον οδήγησαν στη δεύτερη φετινή νίκη απέναντι στην ΑΕΚ.

Ο Τσεβέζ Γκούντγουιν, όπως και στα Άνω Λιόσια, ήταν κυρίαρχος με 16 πόντους, 19 ριμπάουντ, ο Όμηρος Νετζήπογλου μέτρησε 4/4 τρίποντα, ενώ λύσεις έδωσαν οι Νότε και Χάγκινς.

Η ΑΕΚ κατάφερε να γυρίσει δύο φορές από διψήφιες διαφορές, δεν μπορούσε να το κάνει και τρίτη. Ο Ακίλ Μίτσελ είχε 15 πόντους (1/6 βολές) και 10 ριμπάουντ, ο Αϊζάια Μάιλς 14 πόντους.

Το ματς
Ο Άρης έκανε ένα εξαιρετικό πρώτο δεκάλεπτο. Με «αιχμή» τον Όμηρο Νετζήπογλου και τα 3/3 τρίποντά του, πήρε από νωρίς προβάδισμα στο σκορ.

Η ΑΕΚ μείωσε σε 3-2, με καλάθι του Ακίλ Μίτσελ και εκεί ξεκίνησε ο Άρης. Πήρε ενέργεια από την άμυνά του (3 κλεψίματα), έκανε σερί 7-0 και προηγήθηκε με 10-2 και 16-4! Και έφτασε μέχρι το +13 (26-13) λίγο πριν το φινάλε της 1ης περιόδου.

Οι πρώτοι έξι πόντοι της ΑΕΚ ήρθαν από τον Μίτσελ, προτού μπουν στην εξίσωση τα σουτ τριών πόντων από τους Στρέλνιεκς και Γουίλιαμς. Ο Άρης είχε υπεροχή στα ριμπάουντ, πήρε 4 επιθετικά και τους παίκτες του να σουτάρουν με 5/8 στα σουτ τριών πόντων.
Τα μακρινά σουτ συνέχισαν να δίνουν λύσεις στους γηπεδούχους. Ένα απ’ αυτά, από τα χέρια του Ράιαν Χόλκλερ, έφερε ξανά τον Άρη στο +10 (31-21).


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cq9z0r0608w1)

Δημοφιλέστερα

To Top