Οικονομία

Τα πιο εξωφρενικά αξεσουάρ πολυτελών αυτοκινήτων – Σύστημα διαφυγής, περιστρεφόμενο ταμπλό και ο ουρανός με τ’ άστρα

Μία BMW της σειράς 7 μπορεί να μοιράζεται την ίδια ποιότητα κατασκευής και υλικών με την σειρά 1 αλλά δεν μοιράζονται τον ίδιο εξοπλισμό. Το ίδιο συμβαίνει με τη Mercedes A-Class και την S-Class ή upper Class Maybach. Βέβαια κανείς δεν φτάνει τη Rolls Royce, ή την Bentley στο SUV Bentayga. Οπως καταλαβαίνετε όποιος πληρώνει μπορεί να έχει ακόμα και τον ουρανό με τα άστρα (ισχύει σχεδόν κυριολεκτικά) στο αυτοκίνητό του. Αυτά είναι μερικά από τα περίεργα ή εξωφρενικά ή απλά ιδιαίτερα αξεσουάρ που διατίθενται σε πολύ ακριβά αυτοκίνητα και δεν υπάρχουν στα κοινά απλά οικογενειακά μας μοντέλα.

BMW σειρά 7, Theatre Screen

Οι πίσω επιβάτες μπορούν να απολαμβάνουν μία μοναδική προσφορά στον τομέα της ψυχαγωγίας, με τη μορφή της νέας BMW Theatre Screen – μιας πανοραμικής οθόνης 31,3” σε διάταξη 32:9 και ανάλυση 8K, που εκτείνεται από την οροφή προς τα κάτω και μεταμορφώνει τη δεύτερη σειρά καθισμάτων σε αποκλειστικό ιδιωτικό σινεμά πάνω σε τροχούς. Ο οδηγός και ο συνοδηγός μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν YouTube video-on-demand streaming στην οθόνη ελέγχου για πρώτη φορά. Ενα σύστημα κεραίας, συμβατό με 5G, φροντίζει για συνδεσιμότητα υψηλής ταχύτητας (η τιμή δεν είναι διαθέσιμη ακόμη).

Rolls-Royce Wraith, οροφή Starlight

Σας αρέσει να κοιτάτε ψηλά στα αστέρια; Τώρα μπορείτε να το κάνετε από την άνεση της Rolls-Royce σας, με το starlight headliner. Αυτό που χρειάζεται είναι μία παραγγελία και δύο από τους κορυφαίους τεχνίτες της Rolls-Royce για περίπου 9-17 ώρες, για να σας φέρουν τον ουρανό με τα αστέρια. Η δουλειά δεν είναι απλή, γιατί τρυπούν την επένδυση της οροφής και τοποθετούν οπτικές ίνες. Βλέπετε η Rolls θα βάλει στην οροφή ό,τι αστερισμό σας αρέσει. Η δερμάτινη επένδυση είναι διάτρητη και έως και 1.600 οπτικές ίνες τοποθετούνται σε διαφορετικές γωνίες. Οι επιβάτες μπορούν να διαφοροποιήσουν την ένταση του φωτός, χρησιμοποιώντας το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Με 11.200 ευρώ μπορεί να έχετε τον ουρανό με τα άστρα… στο αυτοκίνητό σας.

Range Rover Sentinel, σύστημα διαφυγής έκτακτης ανάγκης

Εάν έχετε χρήματα ίσως έχετε και εχθρούς, οι οποίοι μπορεί να σας κάνουν κακό. Μην ανησυχείτε, γιατί το τμήμα Ειδικών Οχημάτων της Land Rover σας προτείνει το βαριά θωρακισμένο Range Rover Sentinel. Διαθέτει όλα τα συνηθισμένα πλεονεκτήματα του θωρακισμένου αυτοκινήτου (είναι αλεξίσφαιρο, ασφαλές έναντι όλμων, χειροβομβίδων, αντέχει τις σφαίρες διάτρησης θωράκισης 7,62mm και διατηρεί τις ικανότητες του Range Rover να πηγαίνει οπουδήποτε. Ζυγίζει 4,5 τόνους, η οικονομία καυσίμου είναι για γέλια και θέλετε σίγουρα οδηγό. Ομως το καλύτερο πράγμα στο Sentinel είναι η έξοδος κινδύνου στο πίσω μέρος ή την οροφή. Αυτή είναι χρήσιμη αν οι πόρτες μπλοκάρουν όταν δεχθείτε επίθεση. Η έκδοση Sentinel κοστίζει 392.000 ευρώ.

Δημοφιλέστερα

To Top