Οικονομία

Spider: Πώς οδηγήθηκε στην κατάρρευση – Ξανά στο σφυρί το εργοστασιακό συγκρότημα

Σε νέο πλειστηριασμό οδηγείται το μεγάλο βιομηχανικό συγκρότημα της Μεταλλοβιομηχανίας Πέτσιος και Υιοί, που βρίσκεται στη ΒΙ.ΠΕ. Ιωαννίνων.

Η εταιρεία που επί δεκαετίες «σταδιοδρόμησε» στην αγορά και από ένα σημείο και μετά ήταν γνωστή με την επωνυμία Spider κατέβασε ρολά το 2016.

Στις 27 Ιουλίου 2022 έγινε ο πρώτος ηλεκτρονικός πλειστηριασμός για τη μονάδα των Ιωαννίνων με τιμή εκκίνησης 3.167.000 ευρώ, ο οποίος όμως ματαιώθηκε ελλείψει πλειοδοτών.

Έτσι, το νέο σφυρί έχει προγραμματιστεί να χτυπήσει στις 8 Μαρτίου 2023 επισπεύδουσα την Cepal και με την ίδια τιμή εκκίνησης.

Πρόκειται για οικόπεδο επιφάνειας 102.556 τ.μ. «μετά του επ’ αυτού ανενεργού βιομηχανικού συγκροτήματος (μονάδα επεξεργασίας μετάλλου)», το οποίο περιλαμβάνει 14 κτίρια γραφείων, αποθηκών και βιομηχανοστασίων. Τα περισσότερα από αυτά ανεγέρθηκαν περί το 1988 και ορισμένα από το 2000 και μετά, ενώ μέχρι και το 2012 πραγματοποιήθηκαν προσθήκες με βιομηχανοστάσια από μεταλλικό σκελετό.

Η συνολική επιφάνεια των κτισμάτων φτάνει στα 16.000 τ.μ., ενώ ο περιβάλλων χώρος είναι ασφαλτοστρωμένος μόνο στο διαμορφωμένο τμήμα του, με το οικόπεδο να είναι περιφραγμένο με συρματόπλεγμα. Η γενική εικόνα του ακινήτου που «παλαιότερα στέγαζε μονάδα επεξεργασίας μετάλλου, αλλά σήμερα παραμένει κενό» χαρακτηρίζεται «μέτρια προς κακή, με ανεπαρκή συντήρηση και αρκετές φθορές».

Το ακίνητο κουβαλάει πάνω από 10 προσημειώσεις και υποθήκες για χρέη άνω των 22 εκατ. ευρώ προς διάφορες τράπεζες.

Στις 15 Φεβρουαρίου θα προηγηθεί ένας ακόμη επαναληπτικός πλειστηριασμός που αφορά ιδιοκτησία της Spider, με επισπεύδουσα την Intrum. Πρόκειται για τετραώροφο αστικό ακίνητο, άνω της 45ετίας, επί της οδού Κοραή κοντά στο εμπορικό κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων. Κατά το παρελθόν λειτουργούσε εκεί μαιευτική κλινική, αλλά τώρα υπάρχουν στο ισόγειο κατάστημα, στους δύο πρώτους ορόφους γραφεία γιατρών και μηχανικών, πολλά εκ των οποίων είναι ανακαινισμένα με κουφώματα αλουμινίου νέας γενιάς, ενώ στον τελευταίο και στο δώμα διαμερίσματα.

Δημοφιλέστερα

To Top