Διεθνή

Σεισμός στην Τουρκία: «Μαντείο του τρόμου» ο Ολλανδός ερευνητής που υποστηρίζει ότι «είδε» στους πλανήτες τα 7,8 Ρίχτερ

Γνωστός ως και «μαντείο του τρόμου» είναι ο Ολλανδός ερευνητής Φρανκ Χούγκερμπετς από το ινστιτούτο «Solar System Geometry Survey» ο οποίος από τις 3 Φεβρουαρίου με ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα είχε προβλέψει πως «αργά ή γρήγορα θα γίνει ένας σεισμός περίπου 7,5 Ρίχτερ σε αυτή την περιοχή (Νότια-Κεντρική Τουρκία, Ιορδανία, Συρία, Λίβανος)».


Planetary/Seismic Update 2 February 2023

Το «Solar System Geometry Survey» είναι ένα ερευνητικό ινστιτούτο που παρακολουθεί τη γεωμετρία των ουράνιων σωμάτων σε σχέση με τη σεισμική δραστηριότητα.

Η ανάρτηση αυτή του επιστήμονα απασχόλησε τους χρήστες του Twitter με κάποιους από αυτούς να του επιτίθονται χαρακτηρίζοντας τον ακόμα και ως ψευδοεπιστήμονα αμφισβητώντας κάθε προηγούμενη πρόβλεψη του. Ο Φρανκ Χούγκερμπετς μεταξύ άλλων πολλών προβλέψεων που έχει κάνει, είχε αναφερθεί λόγω κάποιων πλανητικών συνθηκών και στον σεισμό των 7,8 Ριχτερ που είχε σημειωθεί στο Νεπάλ στις 25 Απριλίου του 2015 με ανάρτηση του στο Facebook από τις 20 Απριλίου 2015.

Σε μια τέτοια κρίσιμη, όπως την χαρακτήρισε σε νέα του ανάρτηση, πλανητική γεωμετρία που σημειώθηκε πριν λίγα 24ωρα απέδωσε ο ίδιος τον σεισμό στην Τουρκία με τους σχεδόν 5.000 νεκρούς.

Δημοφιλέστερα

To Top