Οικονομία

ΔΕΔΔΗΕ: Κίνδυνος νέου εκτροχιασμού του διαγωνισμού των έξυπνων μετρητών ύψους €1,1 δισ.

Στην Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων εκδικάστηκε χθες η προδικαστική προσφυγή της Ελβετικής Landis+Gyr που συμμετείχε στο διαγωνισμό του ΔΕΔΔΗΕ για τους έξυπνους μετρητές. Η απόφαση, η οποία αναμένεται να εκδοθεί περί τα τέλη του μήνα, αφορά την εκπαραθύρωση από το διαγωνισμό της μεγάλης πολυεθνικής εταιρείας, η οποία διαθέτει εργοστάσιο παραγωγής έξυπνων μετρητών στην Κόρινθο που αποτελεί το κέντρο παραγωγής των προϊόντων για όλη την Ευρώπη, την Αφρική και την Μέση Ανατολή με τις εξαγωγές να αντιπροσωπεύουν το 98% της παραγωγής.

Μάλιστα από την Ελλάδα, εξάγεται το 20% της παραγόμενης αξίας μετρητών στις ΗΠΑ παρά το γεγονός ότι ο όμιλος διαθέτει εργοστάσιο και στο Μεξικό. Το 2021, η παραγωγή της Landis+Gyr, ανήλθε σε 5 εκατ. έξυπνους μετρητές, πέρσι υπολογίζεται ότι έφτασε τα 7,5 εκατ. με στόχο τα 9 εκατ. ετησίως, την επόμενη τριετία.

Η Landis+Gyr όπως και άλλες δυο εταιρείες τέθηκαν εκτός του διαγωνισμού ύψους 1,1 δισ. τον περασμένο Δεκέμβριο, με την ελβετική εταιρεία να δηλώνει αποφασισμένη να ξανακερδίσει την επιστροφή της στη διαδικασία στην οποία θεωρείτο ένα από τα φαβορί.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Δημοφιλέστερα

To Top