Αθλητισμός

Κύπελλο ποδοσφαίρου, ΑΕΚ-Ολυμπιακός (20:30, Cosmote Sport1)

Το ημερολόγιο έδειχνε 9 Νοεμβρίου 2002 όταν, στη βροχερή εκείνη την ημέρα Αθήνα, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της (τότε) Α’ Εθνικής η ΑΕΚ υποδέχονταν τον Ολυμπιακό.

Το τελικό 1-1 διαμορφώθηκε με τα γκολ των Τζόρτζεβιτς (30′), Νικολαΐδη (43′), αλλά εκείνο το ματς ήταν το τελευταίο που διεξήχθη στο «Νίκος Γκούμας» μεταξύ των δύο ομάδων, καθώς λίγους μήνες αργότερα το γήπεδο κατεδαφίστηκε.

Είκοσι χρόνια αργότερα η Νέα Φιλαδέλφεια ετοιμάζεται να ζήσει και πάλι ένα ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός, αυτή τη φορά για το θεσμό του Κυπέλλου, με τους ερυθρόλευκους να επισκέπτονται για πρώτη φορά την Opap Arena (κι ενώ σε ένα μήνα, στις 12/3, υπάρχει και το ματς για τον 2ο γύρο του πρωταθλήματος.

Κιτρινόμαυροι και ερυθρόλευκοι κοντράρονται στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου με την αντιπαράθεση των δύο ομάδων εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων να δίνει άγρια ομορφιά στον σημερινό αγώνα.

Η ΑΕΚ, που δεν αγωνίστηκε την περασμένη Κυριακή μετά την αναβολή του αγώνα με τον Ατρόμητο, έχει αρκετές εκπλήξεις στην αποστολή της καθώς ο Αλμέιδα άφησε εκτός τους Μουκουντί, Ρότα, Γιόνσον και ετοιμάζει αρκετές αλλαγές, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Ολυμπιακό, παρόλο που ο Μίτσελ δεν ανακοίνωσε αποστολή με τον Ισπανό τεχνικό να παίρνει όλους τους ετοιμοπόλεμους παίκτες μαζί του.

Η ΑΕΚ μετρά 7 νίκες σε ισάριθμα ματς στο νεότευκτο γήπεδο της και είναι στη δεύτερη θέση στη βαθμολογία του πρωταθλήματος (έχοντας ένα παιχνίδι λιγότερο), ενώ ο Ολυμπιακός με την ισοπαλία στην Τούμπα συμπλήρωσε ένα γύρο αήττητος (αλλά είναι στο -4 από την ΑΕΚ και ισόβθμος στην 3η θέση με τον ΠΑΟΚ).

Οι πιθανές ενδεκάδες
ΑΕΚ (Αλμέιδα): Στάνκοβιτς – Σιντιμπέ, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Ραντόνια – Ελίασον, Σιμάνσκι, Πινέδα (Μάνταλος), Τσούμπερ – Φαν Βέερτ, Αραούχο.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Τζολάκης – Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Ντόι, Ρέαμπτσιουκ – Σαμασέκου, Εμβιλά, Ιν-Μπομ – Μπιέλ, Κανός, Ελ Αραμπί.

Διαιτητής: Νίκολα Νταμπάνοβιτς (Μαυροβούνιο)
Α’ βοηθός: Βλάνταν Τοντόροβιτς (Μαυροβούνιο)
Β’ βοηθός: Σρνταν Γιοβάνοβιτς (Μαυροβούνιο)
4ος διαιτητής: Βασίλειος Φωτιάς (Πέλλας)
VAR: Κριστόφ Γιάκουμπικ (Πολωνία)

Δημοφιλέστερα

To Top