Πολιτική

Παππάς: Πολιτική η δίωξή μου και πολιτική η υπόθεση που δικάζομαι στο Ειδικό Δικαστήριο

Πριν η εισαγγελέας της έδρας του Ειδικού Δικαστηρίου περί ευθύνης υπουργών Όλγα Σμυρλή, προβεί στην πρόταση της, επί της ενοχής η μη των κατηγορουμένων, ο πρώην υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, σε μακροσκελή δήλωσή του χαρακτηρίζει «πολιτική» τη δίωξη του και «πολιτική» την υπόθεση για την οποία δικάζεται μαζί με τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα.

Ο πρώην υπουργός Επικρατείας που δικάζεται για παράβαση καθήκοντος με συγκατηγορούμενο τον κ. Καλογρίτσα για την υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών του έτους 2016, στη δήλωση του, μεταξύ άλλων αναφέρει: «Θεωρώ χρέος μου να καταθέσω ενώπιον σας την εκτίμηση μου. Η θέση μου για την παρούσα υπόθεση είναι από την αρχή της ξεκάθαρη. Είναι μία υπόθεση πολιτική και την αντιμετωπίζω πολιτικά.

Άμα τη γενέσει της κατέστη πασίδηλο ότι η παρούσα υπόθεση ήταν και είναι μία προσπάθεια των πολιτικών μου αντιπάλων να πλήξουν εμένα προσωπικά καθώς και το Κόμμα, στο οποίο ανήκω. Η θέση μου αυτή έχει εμφατικά επιβεβαιωθεί.

Κατηγορήθηκα από τους πολιτικούς μου αντιπάλους μέχρι και για δωροληψία σε ένα διαγωνισμό που φρόντισα να φέρει στο Ελληνικό Δημόσιο εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, όταν οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν ελάμβαναν οποιοδήποτε ποσό για ένα δημόσιο αγαθό. Και για πρώτη φορά στην Κοινοβουλευτική Ιστορία οι πολιτικοί διώκτες μου αναγκάστηκαν να αποσύρουν την εν λόγω ατιμωτική κατηγορία, που οι ίδιοι κατασκεύασαν».

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του κ. Παππά έχει ως εξής:

Κυρίες και κύριοι Δικαστές,

Η διαδικασία ενώπιον Σας ολοκληρώνεται σε σύντομο χρόνο και με πολλές παραδοξότητες.

Είναι η πρώτη φορά στην Ελληνική κοινοβουλευτική ιστορία, που συγκροτήθηκε Ειδικό Δικαστήριο, αποτελούμενο από 21 Ανώτατους Δικαστικούς και Εισαγγελικούς Λειτουργούς, για να εκδικάσει μία υπόθεση πλημμελήματος.

Είναι η πρώτη φορά που ένα Ειδικό Δικαστήριο εκδικάζει ενέργειες Υπουργού που όχι μόνο δεν προξένησαν οικονομική ζημία στο Ελληνικό Δημόσιο αλλά πολύ περισσότερο του απέφεραν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ,

Είναι η πρώτη φορά που κατηγορούμενος είναι κάποιος που με τις ενέργειές του συνέβαλε αποφασιστικά να εισπράξει το Ελληνικό Δημόσιο εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και όχι αυτοί που αδράνησαν κατά τα προηγούμενα χρόνια να ταεισπράξουν,

Είναι η πρώτη φορά που κατηγορούμενος είναι κάποιος που με τις ενέργειές του συνέβαλε αποφασιστικά να εφαρμοστεί το Σύνταγμα και η νομιμότητα και όχι αυτοί που αδράνησαν κατά τα προηγούμενα χρόνια να το εφαρμόσουν,

Είναι δηλαδή η πρώτη φορά που ένα Ειδικό Δικαστήριο καλείται να αποφανθεί εάν η είσπραξη για το Ελληνικό Δημόσιο εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ και η εφαρμογή της νομιμότητας ήταν ή έγιναν με παράνομο τρόπο.

Δημοφιλέστερα

To Top