Αθλητισμός

Basket League, ΠΑΟΚ – Κολοσσός 89-82: «Μίλησε» η έδρα

Το καλεντάρι της 16ης αγωνιστικής της Basket League έφερε τον ΠΑΟΚ αντιμέτωπο με τον Κολοσσό στην PAOK Sports Arena σε ένα ματς που εξελίχθηκε από… περίπατο σε ντέρμπι!

Οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα ακόμη και με 26 πόντους στα 25ο λεπτό, οι Ροδίτες επέστρεψαν με το -4 λίγο πριν το τέλος, όμως το 89-82 έδωσε στον ΠΑΟΚ την επικράτηση και τη διαφορά σε οποιαδήποτε ισοβαθμία της κατάταξης.

Ο αγώνας

Με τον Χάρη Γιαννόπουλο να είναι αλάνθαστος από τα 6.75μ. στο πρώτο δίλεπτο της αναμέτρησης (2/2), ο Κολοσσός έκανε καλύτερη εκκίνηση και προηγήθηκε με 3-9. Ο ΠΑΟΚ απάντησε με σερί 7-0 για να επιστρέψει και να πάρει το πρώτο προβάδισμα (10-9). Γιαννόπουλος και Χατζηδάκης συνδυάστηκαν για τους 14 πόντους των φιλοξενούμενων στο 7′ με τον Ρένφρο να κάνει σημαντική δουλειά και στις δύο πλευρές και τους Χαντς και Ράιλι να ανεβάζουν τη διαφορά στο +10 (26-16).

Στις αρχές της δεύτερης περιόδου, ο Πόλεϊ με το τρίτο του τρίποντο εκτόξευσε στο +19 (35-16) την απόσταση που χώριζε τις δύο ομάδες με τους γηπεδούχους να έχουν φτάσει τα οκτώ εύστοχα σε εκείνο το σημείο.

Ο Τζέιμς ήταν εκείνος που ξεκόλλησε τον Κολοσσό μετά από τέσσερα αγωνιστικά λεπτά χωρίς σκορ, όσο ο Πόλεϊ έμοιαζε ασταμάτητος με 14π. στον μισό χρόνο συμμετοχής. Κατσίβελης και Ντίξον έδωσαν λύσεις και ένα σερί που έφτασε μέχρι το -14 (44-30) προτού ο Φράνκε διαμορφώσει με συνεχόμενους πόντους το 52-33 του ημιχρόνου.

Στο πρώτο μισό η εικόνα του ΠΑΟΚ αποτυπωνόταν και στη στατιστική με το απίστευτο 9/18 από το τρίποντο (7/15 ο Κολοσσός) και 7/15 από το δίποντο (5/24 από την άλλη). Στο 30-21 ήταν τα ριμπάουντ με τα λάθη στο 8-4.

Μέχρι και τα μισά του τρίτου δεκαλέπτου, οι Θεσσαλονικείς διατηρήθηκαν σε επίπεδα κοντά στους 20 πόντους με τον Φράνκε να σκοράρει οκτώ προσωπικούς και τον Παπαθεοδώρου να αδυνατεί να δει περισσότερους παίκτες να βρίσκουν τον δρόμο προς το καλάθι. Το +26 (66-40) γράφτηκε για πρώτη φορά από τον Μαργαρίτη και μετατράπηκε σε 67-48 τρία λεπτά αργότερα με τον Ντίξον να βγάζει στον αιφνιδιασμό τον Σμιθ.

Ο Κολοσσός έκανε καλύτερες επιλογές στο επόμενο διάστημα και οι Χατζηδάκης και Κόφεϊ το εκμεταλλεύτηκαν προκειμένου να δώσουν βάση 13 πόντων στο ματς (70-57).

Οι Ροδίτες είχαν το μομέντουμ στην πλευρά τους όσο κυλούσε η τέταρτη περίοδος προς τη λήξη του ματς και έως το 35ο λεπτό ο Γιανγκ με 2 συνεχόμενα σουτ από μακριά μείωσε στους 8 (76-68) ανοίγοντας ξανά τα δεδομένα του ματς. Ο Αμερικανός γκαρντ του Κολοσσού έβαζε δύσκολα στην άμυνα των γηπεδούχων και με το τρίτο τρίποντο στο δεκάλεπτο προκάλεσε το -6. Όσο και αν προσπαθούσε ο ΠΑΟΚ να ελέγξει στην τελική ευθεία, οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν σκορ και έφερναν την ψυχολογία προς το μέρος τους.

Ο Κόφεϊ «έκοβε», ο Γιανγκ «έραβε» και με… τετράποντο και ο Κολοσσός έφτασε στο -4 (86-82) 1’14” πριν το φινάλε. Ο Σμιθ τιμωρήθηκε με φλόπινγκ για την αντίδρασή του στην άμυνα στον Σαλούστρο, ο Χαντς έχασε τη βολή αλλά και το σουτ που επιχείρησε από το τόξο αμέσως μετά, ενώ ο Γιανγκ σε ίδια επίθεση χρεώθηκε με τεχνική ποινή για φλόπινγκ. Η διαφορά του πρώτου αγώνα καλύφθηκε και το 89-82 δικαίωσε τους Θεσσαλονικείς.

Τα δεκάλεπτα: 29-16, 52-33, 67-50, 89-82

Πηγή: www.gazzetta.gr 

Δημοφιλέστερα

To Top