Οικονομία

Γιάννης Ακκάς: Σε «καταιγίδα» σφυριών για τα Κλωστήρια Θράκης και Κιλκίς

Σε… καταιγίδα πλειστηριασμών έχει βρεθεί το τελευταίο διάστημα ο Γιάννης Ακκάς, καθώς μετά τα Κλωστήρια Θράκης το δρόμο για το ηλεκτρονικό σφυρί παίρνουν και τα Κλωστήρια Κιλκίς.

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει σήμερα το newmoney.gr, για τις 8 Μαρτίου έχει προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός του βιομηχανικού συγκροτήματος των Κλωστηρίων Κιλκίς που βρίσκεται στη Ν. Σάντα, ενώ δύο μέρες μετά, στις 10 Μαρτίου θα γίνει ο επαναληπτικός για τα Κλωστήρια Θράκης, καθώς ο πρώτος στις 25 Ιανουαρίου κατέληξε άγονος ελλείψει πλειοδοτών.

Επισπεύδουσα για τα Κλωστήρια Κιλκίς είναι η Cepal ως διαχειρίστρια των τιτλοποιημένων απαιτήσεων της “Gemini Core Securitisation DAC” και η κατάσχεση,- που έγινε στις 28 Ιουλίου 2022-, επιβλήθηκε για 500.000 ευρώ, που είναι μέρος του επιδικασθέντος κεφαλαίου, «με ρητή επιφύλαξη κάθε δικαιώματος της υπέρ ης η εκτέλεση, για την είσπραξη του υπολοίπου επιταχθέντος ποσού, με άλλη αναγκαστική κατάσχεση ή αναγγελία στον ίδιο ή σε άλλον πλειστηριασμό».

Πρόκειται ειδικότερα για ένα γήπεδο 81.017 τ.μ., που έχει προέλθει από τη συνένωση μικρότερων αγροτεμαχίων και στο οποίο έχει ανεγερθεί βιομηχανικό συγκρότημα συνολικής επιφάνειας 23.044,74 τ.μ.

Το μεγαλύτερο από τα κτίρια είναι βιομηχανοστάσιο-κεντρική μονάδα όπου γίνεται η επεξεργασία και παραγωγή των προϊόντων. Πρόκειται για κτίριο ορθογώνιου σχήματος που περιλαμβάνει τον υπάρχοντα – αρχικό χώρο του εργοστασίου, την επέκταση αυτού, βοηθητικούς χώρους και τα γραφεία διοίκησης.

Ο φέρων οργανισμός είναι συμβατικός από οπλισμένο σκυρόδεμα με πλήρωση από επιχρισμένη οπτοπλινθοδομή και επικάλυψη από πλάκες μπετόν. Η κύρια είσοδος βρίσκεται στο κέντρο περίπου της πρόσοψης και οδηγεί τόσο στα επιμέρους τμήματα των γραφείων και ορόφων, όσο και πίσω στο κυρίως βιομηχανικό συγκρότημα. Οι επιμέρους χώροι του ισογείου έχουν την δυνατότητα απευθείας σύνδεσης με το χώρο παραγωγής και κυρίως χρήση βοηθητική.

Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 2.060.000 ευρώ, ενώ υπάρχουν προσημειώσεις για ποσά άνω των 12,5 εκατ. ευρώ.

Τα Κλωστήρια Θράκης

Δημοφιλέστερα

To Top