Διεθνή

Ισραήλ: Έξω από τη βουλή διαδηλωτές, διαμαρτύρονται για τη δικαστική μεταρρύθμιση

Χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν αυτή την ώρα στην Ιερουσαλήμ μπροστά στο ισραηλινό Κοινοβούλιο κατά ενός νομοσχεδίου για τη μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος που προβλέπει αύξηση της λαβής της πολιτικής εξουσίας στη δικαιοσύνη.

Κρατώντας πανό με συνθήματα όπως “Να σώσουμε την ισραηλινή δημοκρατία”, οι διαδηλωτές εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους ενώ η νομοθετική Επιτροπή άρχισε να ψηφίζει ορισμένες διατάξεις του κειμένου που παρουσίασε η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, ανοίγοντας τον δρόμο για μια ψηφοφορία σε πρώτη ανάγνωση.

Οι διοργανωτές του κινήματος αμφισβήτησης θεωρούν πως η μεταρρύθμιση αυτή θέτει σε κίνδυνο τον δημοκρατικό χαρακτήρα του κράτους του Ισραήλ και έχουν απευθύνει επίσης κάλεσμα για εθνική απεργία σήμερα.

Ο Νετανιάχου επανήλθε στην εξουσία στα τέλη Δεκεμβρίου αναλαμβάνοντας επικεφαλής μιας από τις πιο δεξιές κυβερνήσεις στην ιστορία του Ισραήλ, η οποία προήλθε από μια συμμαχία ανάμεσα στο κόμμα του, το Λικούντ (δεξιά), ακροδεξιά κόμματα και εβραϊκούς υπερορθόδοξους σχηματισμούς.

Δημοφιλέστερα

To Top