Αθλητισμός

Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος: Ο τελευταίος των ρομαντικών θέλει να κλείσει την καριέρα του στον Άρη

Όχι αμιγώς ποδοσφαιρικό, αλλά μια ιστορία ζωής που θα ονειρεύονταν ο κάθε πιτσιρικάς να ήταν και η δική του…

Γιατί ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος μπορεί ποτέ να μην έφτασε εκεί όπου πραγματικά μπορούσε, αλλά πέρα από τα ρεκόρ και την σπουδαία καριέρα που έκανε, είναι ίσως ο τελευταίος (χρονικά) ποδοσφαιρικός «αλήτης» που γεννήθηκε στις αλάνες και μεγαλούργησε στις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας, αγωνίστηκε με την Εθνική ομάδα σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου και στο καμπιονάτο.

«Αν δουλεύεις, ακόμη κι αν τα αποτελέσματα στην αρχή είναι στραβά, κάποια στιγμή η μπάλα θα στα δώσει πίσω. Δεν υπάρχει περίπτωση αν δουλεύεις να μην δικαιωθείς».

Όταν είπε τα παραπάνω λόγια ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος ήταν 35 χρονών και οι περισσότεροι τον θεωρούσαν «ξοφλημένο» ειδικά μετά την κακή παρουσία του στον Άτρόμητο.

Δύο χρόνια αργότερα όχι απλά διέψευσε αυτούς που έβλεπαν την συνταξιοδότηση του, αλλά μετά από 1,5 εξαιρετική σεζόν στην Κύπρο με τη φανέλα της Ανόρθωσης, επέστρεψε ξανά στην ελληνική Super League μεγαλώνοντας το δικό του ρεκόρ.

Την ημέρα που ο ΛεΜπρόν Τζέιμς γινόταν ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του NBA (την κουλτούρα του οποίου θαυμάζει ως προς τον σεβασμό που βγάζει προς τους σπουδαίους αθλητές και στο θέαμα) ο Λάζαρος γινόταν ο μοναδικός που έχει φορέσει τη φανέλα όλων των ομάδων του BIG 5 του ελληνικού ποδοσφαίρου: ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Ολυμπιακός και τώρα ο Άρης.


Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος (2004-2020) Γκολ και Ασίστ (4 Μεγάλοι, Εθνική)

Δημοφιλέστερα

To Top