Οικονομία

Ζήτησαν έναν υπάλληλο από τις ΔΟΥ και οι συνδικαλιστές… απάντησαν με αίτημα για 2.000 προσλήψεις

Η ανακοίνωση, που βγήκε χθες από τον Σύλλογο Εφοριακών Θεσσαλονίκης, ξαναφέρνει στην επικαιρότητα τις … ωραίες συνδικαλιστικές εποχές της δεκαετίας του 1980. Όταν ζητήθηκε από τις ΔΟΥ Θεσσαλονίκης από έναν υπάλληλο για την διεκπεραίωση αιτημάτων που διατυπώνουν οι πολίτες προς τις Εφορίες της Αττικής, η απάντηση του Συλλόγου Εφοριακών Θεσσαλονίκης ήταν η εξής: «Δεν διαθέτουμε τον έναν υπάλληλο, αντίθετα ζητάμε την πρόσληψη 2.000 στελεχών και ετοιμάζουμε μεθαύριο Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου συγκέντρωση διαμαρτυρίας».

      Το ιστορικό της υπόθεσης έχεις ως εξής: Η φορολογική διοίκηση έχει προχωρήσει τους τελευταίους μήνες σε αναδιάρθρωση της λειτουργίας της, αναπτύσσοντας ψηφιακές εφαρμογές για την υποδοχή αιτημάτων πανελλαδικά. Ταυτόχρονα προκηρύχθηκε η πρόσληψη πάνω από 800 υπαλλήλων μέσω διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, οι οποίοι θα κάλυπταν τα κενά από τις συνταξιοδοτήσεις των τελευταίων ετών. Ο διαγωνισμός αυτός δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί και μέχρι τότε, για να εξυπηρετηθούν αιτήματα πολιτών, που είναι σε εκκρεμότητα, η ΑΑΔΕ αποφάσισε υπάλληλοι από άλλες ΔΟΥ και υπηρεσίες να βοηθήσουν στη διεκπεραίωση αιτημάτων σε ΔΟΥ, οι οποίες έχουν μεγάλο όγκο δουλειάς.

      Αποφασίστηκε, δηλαδή, το απλό και αυτονόητο, αλλά δεν … υπολόγισαν ότι υπάρχουν συνδικαλιστές και εργαζόμενοι, οι οποίοι θεωρούν ότι η υπηρεσία, που υπάγονται, είναι σε άλλο οργανισμό από τις υπόλοιπες . Οπότε, έβγαλαν μια ωραία ανακοίνωση, που λέει ότι δεν δέχονται αυτή τη λύση, και απαιτούν 2.000 προσλήψεις. Προφανώς θεωρούν ότι να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ δεν πρέπει να εξυπηρετηθούν οι πολίτες άλλων ΔΟΥ που δεν έχουν ικανό αριθμό υπαλλήλων για να καλύψουν τις ανάγκες τους.

        Η σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου, με τις απαραίτητες υπογραμμίσεις, τα έντονα στοιχεία, τα θαυμαστικά κ.λπ. είναι η εξής:

«Συναδέλφισσες & Συνάδελφοι,

στις ήδη επιβαρυμένες συνθήκες λειτουργίας των φορολογικών υπηρεσιών μας, εξαιτίας της υποστελέχωσης με αποκλειστική ευθύνη της διοίκησης της ΑΑΔΕ, όπου όλοι οι συνάδελφοι καθημερινά υπερβαίνουμε εαυτόν για να ανταπεξέλθουμε στα καθήκοντά μας, προκειμένου να διασφαλίσουμε τα δημόσια έσοδα και να υπερασπίσουμε το δημόσιο συμφέρον, έρχεται να προστεθεί το γεγονός ότι η Φορολογική Περιφέρεια Θεσσαλονίκης ζήτησε από τις Δ.Ο.Υ. της Θεσσαλονίκης τουλάχιστον έναν υπάλληλο του τμήματος Μητρώου, που για το επόμενο τρίμηνο θα απασχολείται αποκλειστικά με την διεκπεραίωση αιτημάτων της Δ.Ο.Υ. Αττικής!!!

Ρητά και κατηγορηματικά δεν δεχόμαστε την λύση αυτή της διοίκησης της ΑΑΔΕ, διότι είναι μαθηματικά βέβαιο ότι δεν θα λύσει επί της ουσίας κανένα πρόβλημα, αντίθετα θα πυροδοτήσει νέες εστίες προβλημάτων στη λειτουργία των Δ.Ο.Υ. Η μόνη λύση για την επίλυση των προβλημάτων των φορολογικών υπηρεσιών είναι η προκήρυξη άμεσα διαγωνισμού μέσω ΑΣΕΠ για πρόσληψη 2.000 εφοριακών.

ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΑΑΔΕ:
1) ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΧΕΙΡΗ ΚΑΙ ΑΤΥΧΗ ΛΥΣΗ ΚΑΙ
2) ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ 2.000 ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΜΟΝΙΜΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗΣ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΑΣ
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15/2 ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑ»

Δημοφιλέστερα

To Top