Αθλητισμός

Premier League: Έσπασε το αρνητικό σερί η Λίβερπουλ με Σαλάχ και Χάκπο, 2-0 την Έβερτον

Το 243ο ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ βάφτηκε… κόκκινο. Η Λίβερπουλ επικράτησε με 2-0 της Έβερτον στο «Άνφιλντ», έσπασε το αρνητικό σερί τεσσάρων αγωνιστικών που έτρεχε, με τρεις ήττες και μια ισοπαλία και πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στην Premier League για το 2023. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έφτασε τους 32 βαθμούς και απέχει ένα τρίποντο από την 6η Μπράιτον και επτά βαθμούς από την 5η Τότεναμ, η οποία όμως έχει δυο ματς λιγότερα. MVP ο εντυπωσιακός 18χρονος χαφ Στέφαν Μπαΐτσετιτς, επιστροφή για Ζότα και Φιρμίνο μετά από τέσσερις και τρεις μήνες, αντιστοίχως.

Το ματς ξεκίνησε με χαμηλό ρυθμό και οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη τους ευκαιρία στο 17′. Ο Μπαΐτσετιτς έβγαλε τη σέντρα προς το δεύτερο δοκάρι, ο Νούνιες έκανε το ψαλίδι και ο Χάκπο αστόχησε εξ επαφής. Στο 36′ ο Ιγουόμπι εκτέλεσε κόρνερ, κεφαλιά του Ταρκόφσκι, η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Άλισον, ο Νούνιες έτρεξε την αντεπίθεση των Reds. γύρισε την μπάλα και ο Σαλάχ με προβολή άνοιξε το σκορ.

Η Λίβερπουλ βρήκε γρήγορο γκολ στο δεύτερο μέρος. Στο 49′ ο Ρόμπερτσον έκλεψε την μπάλα, έδωσε στον Σαλάχ, ο Αιγύπτιος έπαιξε κάθετα στον Αλεξάντερ – Άρνολντ, ο Βρετανός μπακ έκανε το γύρισμα και ο Χάκπο εξ επαφής διπλασίασε το προβάδισμα των γηπεδούχων. Πρώτο γκολ του διεθνή Ολλανδού εξτρέμ με τη φανέλα των Reds.

Ο Νούνιες έψαξε το γκολ, όμως δεν τα κατάφερε. Στο 58′ ο Πίκφορντ τον νίκησε σε δυο χρόνους και στο 62′ πλάσαρε άστοχα μέσα από την περιοχή. Στο 81′ η ομάδα του Σον Ντάις είχε μεγάλη ευκαιρία να μπει στο ματς όταν ο Ιγουόμπι έβγαλε εξαιρετική σέντρα, ο Ντέιβις έκανε την κεφαλιά από το δεύτερο δοκάρι αλλά αστόχησε.

Δείτε εδώ τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα

Τα αποτελέσματα, η βαθμολογία και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής στην Premier League:

Γουέστ Χαμ-Τσέλσι 1-1

Άρσεναλ-Μπρέντφορντ 1-1

Κρίσταλ Πάλας-Μπράιτον 1-1

Φούλαμ-Νότιγχαμ Φόρεστ 2-0

Δημοφιλέστερα

To Top