Αθλητισμός

Champions League: H επιστροφή των… αστεριών

Οι λάτρεις του ποδοσφαίρου θα… γιορτάσουν την φετινή γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου με την μεγάλη τους «αγάπη». To Champions League!

Μετά από… καρτερική αναμονή τριών μηνών τα νοκ άουτ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης ξεκινούν απόψε (14/2, 22:00) με δυο μεγάλες αναμετρήσεις. Στο «Παρκ ντε Πρενς» η Παρί Σεν Ζερμέν (Cosmote Sport 2 HD) θα «κονταροχτυπηθεί» με την Μπάγερν Μονάχου και στο «Σαν Σίρο» η Μίλαν θα μονομαχήσει με την Τότεναμ του Αντόνιο Κόντε (Cosmote Sport 3 HD).

Μέσι, Μπαπέ και Νεϊμάρ κόντρα στα… Πάντσερ

Στο πρώτο μεγάλο ζευγάρι των «16» η Παρί Σεν Ζερμέν και η Μπάγερν θα αναμετρηθούν για τέταρτη φορά σε τέσσερις σεζόν. Οι Παριζιάνοι προέρχονται από δυο διαδοχικές «σφαλιάρες» στα εκτός έδρας ντέρμπι με Μαρσέιγ και Μονακό, ενώ οι Βαυαροί μετά το νωθρό τους ξεκίνημα στο δεύτερο μισό της σεζόν και χάρη στην αναβάθμιση με την απόκτηση του Ζοάο Κανσέλο δείχνουν πως πλέον έχουν βρει τα πατήματα τους.

Ο Κριστόφ Γκαλτιέ μπορεί να υπολογίζει, όπως αναμενόταν, στον Λιονέλ Μέσι, ενώ η μεγάλη έκπληξη είναι η συμμετοχή του Κιλιάν Μπαπέ, ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό του σε χρόνο ρεκόρ. Ο τεχνικός των Παριζιάνων δεν θα έχει στη διάθεση του τους Μουκιέλε και Ρενάτο Σάντσες. Από την πλευρά του ο Γιούλιαν Νάγκσελσμαν δεν μπορεί να υπολογίζει στους… γνωστούς απόντες, Λούκας Ερναντέζ, Μάνουελ Νόιερ, Νουσέρ Μαζραουί και Σαντιό Μανέ. Ο Σενεγαλέζος δίνει την μάχη του για να προλάβει τη ρεβάνς στην «Αllianz Arena».

Οι αριθμοί του ζευγαριού:

-Η Παρί Σεν Ζερμέν έχει αντιμετωπίσει την Μπάγερν Μονάχου σε 11 προηγούμενες περιπτώσεις, με όλες να είναι για το Champions League. Τις ομάδες χωρίζει μόλις μία νίκη (έξι για την Παρί και πέντε για την Μπάγερν), ενώ και οι δύο έχουν σημειώσει ισάριθμα γκολ (15 η κάθε μία).

Η Παρί Σεν Ζερμέν έχει χάσει μόνο ένα από τα πέντε εντός έδρας παιχνίδια της εναντίον της Μπάγερν Μονάχου στο Champions League, ωστόσο αυτό ήρθε στο πιο πρόσφατο (0-1 τον Απρίλιο του 2021), αφού κέρδισε τους τέσσερις πρώτους.

-Μεταξύ των ομάδων που έχουν αντιμετωπίσει την Μπάγερν Μονάχου σε 10+ περιπτώσεις στο UEFA Champions League, η Παρί Σεν Ζερμέν είναι η ομάδα με το υψηλότερο ποσοστό νικών εναντίον της (55% – 6/11).

-Ο επιθετικός της Παρί, Λιονέλ Μέσι, έχει περισσότερα σουτ μετά από μεταφορά της μπάλας (κινώντας 5+ μέτρα με την μπάλα) από οποιονδήποτε άλλο παίκτη στο Champions League αυτή τη σεζόν (14 – έξι σουτ και οκτώ ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν).

Δημοφιλέστερα

To Top