Διεθνή

Politico: Η Κίνα έχει απλώσει τον «ιστό» της στα τηλέφωνα των ηγετών στη Διάσκεψη του Μονάχου

Με την ελίτ των ξένων πρακτόρων ασφαλείας και τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων να προσέρχονται την Παρασκευή στη Γερμανία για την ετήσια συνάντησή τους, τη Διάσκεψη για την Ασφάλεια του Μονάχου, το Politico αποκαλύπτει έναν απρόσκλητο επισκέπτη, ο οποίος θα καταγράφει εν αγνοία τους τις συνομιλίες τους.

Στη λίστα των ονομάτων που θα συμμετέχουν στη διάσκεψη περιλαμβάνονται αυτά της αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Καμάλα Χάρις, του Γερμανού Καγκελάριου, Όλαφ Σολτς, του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν όπως και εκατοντάδων ακόμη αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, αλλά και ξένους αξιωματούχους,

Τα ονόματα των συμμετεχόντων είναι γνωστά ωστόσο, αυτό για το οποίο πολλοί έχουν πλήρη μεσάνυχτα είναι ότι, στις εργασίες της διάσκεψης θα έχουν πρόσβαση οι Κινέζοι.

Οι συμμετέχοντες θα συνδέσουν τα κινητά τους τηλέφωνα με τον κινεζικό τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό που περιβάλλει τον χώρο, όπως σχολιάζει το POLITICO.

Δεκάδες κεραίες ανάμεσα σε καμπαναριά με υλικό της Huawei

Η Διάσκεψη για την Ασφάλειά του Μονάχου θα πραγματοποιηθεί στο πεντάστερο ξενοδοχείο «Bayerischer Hof». Από την ταράτσα του ξενοδοχείου όπου βρίσκεται το μπαρ «Polar Bar», μπορεί κανείς να δει την απίστευτη θέα αλλά και δεκάδες κεραίες τηλεπικοινωνίας που υψώνονται ανάμεσα σε καμπαναριά εκκλησιών.

«Μερικές από αυτές τις κεραίες, σε απόσταση 300 μέτρων από το ξενοδοχείο, είναι εξοπλισμένες με υλικό που προμηθεύονται από τον αμφιλεγόμενο κινεζικό γίγαντα τηλεπικοινωνιών Huawei», επισημαίνει ο αμερικανικός ιστότοπος επικαλούμενος συνομιλίες με αρκετούς ειδικούς για τον εξοπλισμό και πληροφορίες εμπειρογνωμόνων του κλάδου με γνώση των δικτύων της περιοχής.

Καθώς οι ΗΠΑ συνεχίζουν να επικαλούνται την οικονομική εξάρτηση της Γερμανίας από το Πεκίνο, μία νέα έκθεση δείχνει ότι το γερμανικό εμπορικό έλλειμμα με την Κίνα εκτινάχθηκε το 2022 καθώς κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου με τα κατασκοπευτικά μπαλόνια να αιωρούνται πάνω από τις ΗΠΑ, τον Καναδά και άλλες χώρες.

«Η εξάρτηση από τα στοιχεία της Huawei στο δίκτυό μας 5G συνεχίζει να αποτελεί έναν ανυπολόγιστο κίνδυνο για την ασφάλεια», υποστήριξε στο POLITICO ο Μαξιμίλιαν Φούνκε Κάιζερ, βουλευτής των «Ελεύθερων Δημοκρατών» (FDP) στην ομοσπονδιακή βουλή ( Bundestag) και αξιωματούχος για την ψηφιακή πολιτική του κόμματος.

Πρόβλημα με την πολιτική ασφάλεια της Γερμανίας

«Η χρήση της τεχνολογίας Huawei στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας της Γερμανίας, έρχεται σε αντίθεση με τους στόχους της πολιτικής ασφάλειας της χώρας», τόνισε επίσης ο Φούνκε Κάιζερ χαρακτηρίζοντας τη συμμετοχή του προμηθευτή στα γερμανικά δίκτυα 4G και 5G ως «λάθος λόγω της εγγύτητας της κινεζικής εταιρείας με το κράτος».

Δημοφιλέστερα

To Top