Τα διεθνή βραβεία αριστείας του κλάδου Τροφίμων και Ποτών FEA 2023 (Food Experts’ Awards) θα απονεμηθούν σε ειδική τελετή που θα γίνει το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 16.00 στο πλαίσιο της 31ης Detrop της HELEXPO στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Τα FEA οργανώνει το cibum, το ελληνικό website των food experts.
Ανεξάρτητοι επαγγελματίες του κλάδου των τροφίμων αξιολόγησαν τις υποψηφιότητες και ανέδειξαν τους Νικητές των FEA 2023, με στόχο να ενθαρρύνουν και να επιβραβεύσουν τη σκληρή και την καινοτόμο εργασία στον κλάδο των τροφίμων και στις επιχειρήσεις γύρω από αυτόν.Το cibum.gr είναι ο ιστότοπος που δημιουργήθηκε και λειτουργεί ως πρωτοβουλία ανθρώπων που αγαπούν την επιστήμη τροφίμων και έχει σκοπό την ενημέρωση,την πρόοδο, την δικτύωση και την συνεργασία ανθρώπων που αγαπούν και θέλουννα προφέρουν στον κλάδο. Πρόκειται για μία πλατφόρμα ελεύθερης πρόσβασης και ενημέρωσης της Ελληνικής βιομηχανίας Τροφίμων,για όλα τα θέματα που αφορούν την επιστήμη, την επιχειρηματικότητα, την νομοθεσία για το τρόφιμο αλλά και την κοινωνία γενικότερα, χωρίς περιορισμούς και χωρίς συνδρομές
Στην τελετή θα παραστούν περισσότεροι από 150 εκπρόσωποι ελληνικών επιχειρήσεων του κλάδου των τροφίμων και θα απονεμηθούν 81 βραβεία σε εταιρείες με σημαντικό έργο στην καινοτομία και την προσφορά στην ελληνική βιομηχανία.Ανάμεσα στις 25 διαγωνιστικές κατηγορίες βράβευσης θα υπάρξουν τιμητικές βραβεύσεις προσώπων και οργανισμών για την προσφορά τους στην ΕπιστήμηΤροφίμων:
Βραβείο Antoine LAVOISIER 2023 στον κ. Αντώνιο Ζαμπέλα, καθηγητή διατροφής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πρόεδρο του ΕΦΕΤ
Βραβείο Nicolas APPERT 2023 στον κ. Ιωάννη Σμαρνάκη, τεχνολόγο τροφίμων Πρόεδρο ΠΕΤΕΤ
Βραβείο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ 2023 στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Βραβείο Peter DURAND 2023 στην Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων
Τα Βραβεία FΕA σχεδιάστηκαν και ολοκληρώθηκαν με επιτυχία για το 2023 με σκοπό να εντοπίσουν, να αναγνωρίσουν και να τιμήσουν αξιόλογες εταιρείες,