Πολιτική

Σγουρός: Η υποψηφιότητα για την Αττική που μπορεί να ενώσει ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, αλλά προβληματίζει την Τρικούπη

Διεργασίες που είναι δυνατό να οδηγήσουν είτε σε συνεργασία το ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ στις τοπικές εκλογές του Οκτωβρίου για την περιφέρεια της Αττικής, κόντρα στον Γιώργο Πατούλη, είτε σε συγκρούσεις ακόμα και εντός του Κινήματος, προκαλεί η ανακοίνωση του Γιάννη Σγουρού ότι θα κατέβει υποψήφιος ανεξάρτητα από το εάν θα πάρει ή όχι το χρίσμα από τη Χαριλάου Τρικούπη.


topiki_autodioikisi_in__2_


topiki_autodioikisi_in__5_

Ο πρώην περιφερειάρχης Αττικής, ο οποίος έχασε μόλις για λίγο την είσοδό του στο δεύτερο γύρο των εκλογών του 2019, έχει ξεκαθαρίσει ότι θα είναι υποψήφιος και μάλιστα εκμεταλλευόμενος την αποχώρηση από την περιφέρεια της Ρένας Δούρου, είναι από τα ονόματα που καλοβλέπει και η Κουμουνδούρου για να στηρίξει, ει δυνατόν στο πλαίσιο μίας συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, στις εκλογές του φθινοπώρου.

Ο κ. Σγουρός διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και είναι χαρακτηριστικό ότι στην προχθεσινή εκδήλωση, που οργάνωσε για τα είκοσι χρόνια του συνδυασμού του στην τοπική αυτοδιοίκηση της Αττικής, παραβρέθηκαν στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με πρώτον τον βουλευτή Γιώργο Τσίπρα.

Ωστόσο, από την πλευρά της Χ. Τρικούπη υπάρχει μέχρι τώρα στάση αναμονής και μάλλον μία επιφύλαξη για την υποψηφιότητα του κ. Σγουρού. Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δείχνει να θέλει να αναζητήσει κάποιο άλλο πρόσωπο, για την περιφέρεια της Αττικής και μάλιστα έχουν ακουστεί ονόματα όπως αυτό του προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, για τον οποίο έχει επίσης ακουστεί το σενάριο να υποστηριχθεί από κοινού με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η συζήτηση στο παρασκήνιο για τη συνεργασία των δύο κομμάτων της αντιπολίτευσης, προκειμένου να διεκδικήσουν με μία κοινή υποψηφιότητα τη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, έχει πάντως αποδυναμωθεί τελευταία εξαιτίας της κακής σχέσης ανάμεσα σε Κουμουνδούρου και Χ. Τρικούπη.

Από την άλλη, το γεγονός ότι στο πλευρό του κ. Σγουρού τάσσονται πάρα πολλά στελέχη του Κινήματος, ενδεχομένως προκαλεί πονοκέφαλο στην ηγεσία του, καθώς αναπτύσσονται δυναμικές και το ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει να εμφανιστεί διχασμένο.


topiki_autodioikisi_in__3_


topiki_autodioikisi_in__4_

Δημοφιλέστερα

To Top