Οικονομία

Χατζηδάκης: Έκτακτη στήριξη στους συνταξιούχους με προσωπική διαφορά λόγω εισαγόμενου πληθωρισμού

Ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης εξειδίκευσε τα μέτρα που είχε ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για καταβολή μπόνους έως 300 ευρώ σε συνταξιούχους που είτε δεν είδαν καμία αύξηση είτε είδαν αύξηση κάτω από το 7,75% στις συντάξεις τους το 2023 λόγω της προσωπικής διαφοράς

Όπως εξήγησε ο κ. Χατζηδάκης οι συνταξιούχοι με προσωπική διαφορά που ωφελούνται από τη χορήγηση του μπόνους είναι 1.112.000 και θα δουν τα χρήματα στους λογαριασμούς έως τις 31 Μαρτίου.

Εξειδικεύοντας την έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους συνταξιούχους –μια από τις επτά νέες παρεμβάσεις στήριξης της κοινωνίας που παρουσιάστηκαν σήμερα- ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε τα εξής:

«Ανακοινώνουμε σήμερα την θέσπιση μιας έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης για τους συνταξιούχους που έχουν προσωπική διαφορά και δεν ωφελήθηκαν καθόλου ή ωφελήθηκαν μερικώς από τις αυξήσεις που δόθηκαν πρόσφατα,

Υπενθυμίζω πως από τα τέλη Δεκεμβρίου 2022 μέχρι σήμερα έχουν καταβληθεί:

1) Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 250 ευρώ σε πάνω από 1 εκατ. συνταξιούχους με εισόδημα έως 800 ευρώ τον μήνα.

2) Μικρότερες ή μεγαλύτερες αυξήσεις μέσω της κατάργησης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης σε πάνω από 900.000 συνταξιούχους με εισοδήματα από 12.000 ευρώ και πάνω.

3) Οι αυξήσεις της τέταρτης δόσης επανυπολογισμού του ν. Βρούτση σε πάνω από 230.000 συνταξιούχους

4) Και φυσικά οι πρώτες -μετά από μια 12ετία -αυξήσεις έως 7,75% για πάνω από 1,7 εκατ. συνταξιούχους.

Με εξαίρεση την έκτακτη ενίσχυση των 250 ευρώ τα Χριστούγεννα, οι τρεις άλλες αυξήσεις είναι μόνιμου χαρακτήρα. Και αυτό οφείλουμε να το τονίζουμε απέναντι σε όσους ισχυρίζονται πως η κυβέρνηση λειτουργεί ευκαιριακά μέσω διανομής επιδομάτων.

Δημοφιλέστερα

To Top