Αθλητισμός

Champions League: Βραδιά δίχως ντέρμπι και φαβορί

Η πρώτη παρτίδα των αγώνων για τους 16 του Champions League ολοκληρώνεται σήμερα, χωρίς όμως να έχουμε κάποια κόντρα μεγάλων ονομάτων, αλλά με δύο ζευγάρια που παρουσιάζουν το δικό τους ενδιαφέρον και στο ένα εξ αυτών υπάρχει και ελληνικό χρώμα λόγω της παρουσίας του Οδυσσέα Βλαχοδήμου.

Μπριζ-Μπενφίκα
Πρόκειται για τις δύο εκπλήξεις του θεσμού, καθώς η μεν Μπριζ άφησε εκτός συνέχειας την Ατλέτικο Μαδρίτης (πέρασε μαζί με την Πόρτο, ενώ τέταρτη έμεινε η Λεβερκούζεν), ενώ η δε Μπενφίκα σε όμιλο μαζί με τις Παρί, Γιουβέντους και Μακάμπι Χάιφα κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση.

Τρεις μήνες αργότερα πολλά έχουν αλλάξει στις δύο ομάδες με τους Βέλγους να έχουν στον πάγκο τους πλέον τον Άγγλο Σκοτ Πάρκερ, ο οποίος διαδέχθηκε στην τεχνική ηγεσία τον Καρλ Χέφκενς και τους Πορτογάλους να συνεχίζουν χωρίς τον Έντσο Φερνάντες ο οποίος αφού κατέκτησε το Μουντιάλ με την Αργεντινή πουλήθηκε την τελευταία ημέρα των μεταγραφών στην Τσέλσι.

Η Μπριζ στους ομίλους είχε διαλύσει την Πόρτο, αιώνια αντίπαλο της Μπενφίκα, με 4-0 εκτός έδρας, αλλά εντός έχασε με το ίδιο σκορ, ενώ η Μπενφίκα έχει στα συν της την εξαιρετική παράδοση κόντρα σε βελγικές ομάδες (21 νίκες, 5 ισοπαλίες, 4 ήττες).

Πιθανές ενδεκάδες

Μπριζ: Μινιολέ – Μάτα, Χέντρι, Μέχελε, Μέιερ – Ριτς, Βανάκεν, Ονιεντίκα – Μπουκανάν, Γιάρεμτσουκ (Γιούτγκλα), Λανχ

Μπενφίκα: Βλαχοδήμος – Μπα, Οταμέντι, Σίλβα, Γκριμάλντο – Τσικίνιο, Φλορεντίνο – Αουρσνες, Ράφα Σίλβα, Ζοάο Μάριο – Ράμος

Μπορούσια Ντόρτμουντ-Τσέλσι
Πριν από πέντε χρόνια Έντιν Τέρζιτς και Γκρέιαμ Πότερ ήταν συμμαθητές στη σχολή προπονητών για το UEFA Pro και έκτοτε έχουν γίνει δύο καλοί φίλοι, οι οποίοι όμως σήμερα θα βρεθούν αντιμέτωποι σ’ ένα ιστορικό ματς καθώς Ντόρτμουντ και Τσέλσι βρίσκονται για πρώτη φορά αντιμέτωπες σε επίσημο ματς.

Δημοφιλέστερα

To Top