Οικονομία

Τι πιστεύουν οι εφοπλιστές για την επόμενη ημέρα στην Attica Group

Η επόμενη ημέρα για τον ακτοπλοϊκό κολοσσό της Attica μονοπωλεί τον τελευταίο καιρό όχι μόνο τους παροικούντες στην ακτοπλοΐα αλλά και στο τραπεζικό και επιχειρηματικό σύστημα.

Τα μάτια είναι στραμμένα στην προσπάθεια έγκρισης από το ΔΣ της MIG της συμφωνίας για την ανταλλαγή μετοχών της Attica που κατέχει η MIG (79,38%) με χρέη ύψους 443 εκατομμυρίων ευρώ που κατέχει η Strix Holdings που είναι συγγενής εταιρεία της Πειραιώς στην οποία η τράπεζα έχει μεταβιβάσει το σύνολο των απαιτήσεων της από τη MIG.

Η εμπλοκή όμως του Μάριου Ηλιόπουλου της Seajets της μεγαλύτερης εταιρείας ταχυπλόων στη Μεσόγειο έχει οδηγήσει σε δύο αναβολές της έκτακτης ΓΣ, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 3 Μαρτίου και ώρα 18.00. Το μπλοκ του Έλληνα ακτοπλόου έχει ποσοστό άνω 10% ενώ η Τράπεζα Πειραιώς από 32% το έφτασε στο 53% με τη δεύτερη δημόσια πρότασή της να ανεβάζει την τιμή της μετοχής από 0,16 στο 0,217.

Ο Όμιλος Attica, όταν ολοκληρωθεί και η συγχώνευση της ΑΝΕΚ θα έχει έναν από τους πέντε μεγαλύτερος στόλους παγκοσμίως σε όρους ολικής χωρητικότητας, τη δεύτερη μεγαλύτερη επιβατική κίνηση διεθνώς και έναν από τους πέντε μεγαλύτερους στόλους παγκοσμίως σε όρους μεταφοράς οχημάτων.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Δημοφιλέστερα

To Top