Αθλητισμός

Τεντόγλου: «Έκανα 8,41μ. και έφυγα από το στάδιο, ένα παπούτσι δεν κάνει τον αθλητή»

Ο Μίλτος Τεντόγλου στον μόλις δεύτερο αγώνα της σεζόν του φέτος κατάφερε να κάνει ένα πολύ μεγάλο άλμα, όταν στο μίτινγκ του Τόρουν στις 8/2/23 προσγειώθηκε στα 8.40μ και έκανε την κορυφαία επίδοση του κόσμου. Ένα τυχαίο σχόλιο, κάτω από ένα βίντεο που είχε αναρτηθεί, ανέφερε πως τα παπούτσια που φορούσε εκείνη τη μέρα ο Τεντόγλου ήταν απαγορευμένα για το μήκος, σύμφωνα με τη λίστα της World Athletics.

Η WA ζήτησε από τον άλτη φωτογραφίες και, όπως προέκυψε αργότερα, τα Limited Edition Black Panther παπούτσια του ήταν πράγματι «παράτυπα». Η διαδικασία που έπρεπε να ακολουθηθεί ήταν η επίδοσή του να ακυρωθεί, να μην είναι πλέον η κορυφαία στον κόσμο και να μην είναι ούτε καν φετινό ρεκόρ για τον ίδιο και να ακυρωθεί και η νίκη του στον συγκεκριμένο αγώνα.


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cqjewcqj77i9)

«Δεν μπορώ να το εξηγήσω αυτό που έγινε με το δικό μου παπούτσι, είναι πραγματικά το ίδιο. Και δεν υπάρχει υλικό που να βοηθάει, ούτε αν είναι πιο μαλακό μας βοηθάει. Αντιθέτως. Δεν βγάζει νόημα όλο αυτό. Εγώ είμαι αυτός που πηδάει και από μένα και τον προπονητή μου θα έπρεπε να παίρνουν συμβουλή, να τους πούμε εμείς τι μας βολεύει να φοράμε. Παλιότερα δεν έλεγχαν τίποτα, φαντάσου πολλοί είχαν δικά τους custom παπούτσια και πηδούσαν με αυτά.

Γενικά έχουν βάλει πολλούς νέους κανόνες στο μήκος τα τελευταία χρόνια. Έκαναν αυτό με το λέιζερ στη βαλβίδα, που βγαίνει αυτόματα το άκυρο και το έγκυρο, έφεραν έναν νέο κανονισμό στα Diamond League που μετράει μόνο η τελευταία προσπάθεια για τη νίκη και αυτό με τα παπούτσια που μας απαγόρευσαν κάποια μοντέλα. Νομίζουν, για κάποιο λόγο, πως αν το παπούτσι έχει χοντρή σόλα μας ευνοεί αλλά ισχύει το ακριβώς αντίθετο. Όσο πιο λεπτή σόλα έχει το παπούτσι, όσο πιο κοντά είσαι στο έδαφος δηλαδή, τόσο καλύτερη αίσθηση έχεις στο τρέξιμο. Γιατί το μήκος είναι αγώνισμα τρεξίματος, το τρέξιμό σου πρέπει να είναι καλό για να είναι και το άλμα καλό»

Δημοφιλέστερα

To Top