Αθλητισμός

Europa League, Μπαρτσελόνα-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Θυμίζει κάτι από… Champions League

Την περίοδο από το 2008 έως το 2011 (τέσσερις σεζόν) έπαιξαν δύο τελικούς (2009, 2011) κι έναν ημιτελικό (2008). Μόνο που αυτοί οι αγώνες ήταν για τη γιορτή των αστεριών, το Champions League…

Τώρα Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα βρεθούν ξανά αντιμέτωπες, όμως αυτή τη φορά το ευρωπαϊκό ραντεβού τους είναι για το ταπεινό Europa League.

Ένα ζευγάρι που πολλοί θα εύχονταν να ήταν ο τελικός της διοργάνωσης και το οποίο προέκυψε λόγω του αποκλεισμού των μπλαουγκράνα από τον όμιλο του CL (έμειναν τρίτοι πίσω από Μπάγερν, Ίντερ), αλλά και της περσινής κακής πορείας των «κόκκινων διαβόλων» στην Premier League.

Αυτή είναι το 15ο ραντεβού, δύο εκ των πιο βαριών χαρτιών του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, με το τελευταίο να είναι για τους «8» του Champions League με την Μπάρτσα να παίρνει την πρόκριση και γενικά να έχει το πάνω χέρι καθώς έχει 7 νίκες, έναντι 3 των Άγγλων και 4 ματς έχουν λήξει ισόπαλα.

Στο υπόλοιπο πρόγραμμα στις 19:45 έχουμε και τους αγώνες Άγιαξ-Ουνιόν Βερολίνου, Ζάλτσμπουργκ-Ρόμα, Σαχτάρ Ντόνετσκ-Ρεν, ενώ στις 22:00 έχουμε τα Γιουβέντους-Ναντ, Λεβερκούζεν-Μονακό, Σεβίλλη-Αϊντχόφεν και Σπόρτινγκ-Μίντιλαντ.

Οι ρεβάνς διεξάγονται μία εβδομάδα μετά (23/02) με τις ώρες στα ζευγάρια να… αντιστρέφονται.

Το σημερινό πρόγραμμα:
Μπαρτσελόνα-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (19:45)

Δημοφιλέστερα

To Top