Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Αναπάντητα τα ερωτηματικά για το θάνατο του 2,5 ετών κοριτσιού – Σήμερα θα επέστρεφε στη μητέρα του

Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτηματικά σχετικά με τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατο του μόλις 2,5 ετών κοριτσιού, που «έσβησε» το πρωί της Παρασκευής, στο δημοτικό βρεφοκομείο Θεσσαλονίκης «Άγιος Στυλιανός».

Το παιδάκι από τη Νιγηρία, φιλοξενούνταν τα τελευταία δύο χρόνια στο συγκεκριμένο βρεφοκομείο, έπειτα από εισαγγελική εντολή και σήμερα θα επέστρεφε στο σπίτι και στην αγκαλιά της μητέρας του. Η περιπέτεια της μικρής ξεκίνησε τις τελευταίες ημέρες, καθώς αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας με τις αμυγδαλές της και για αυτόν τον λόγο μεταφέρθηκε την Πέμπτη στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και υποβλήθηκε σε εξετάσεις από τους γιατρούς.

Η 2,5 ετών Άννα, διαγνώστηκε με λοίμωξη στις αμυγδαλές και οι γιατροί συνέστησαν φαρμακευτική αγωγή, επανέλεγχο σε δέκα ημέρες και ενημέρωσαν τους υπεύθυνους της δομής ότι υπήρχε πιθανότητα να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση το επόμενο διάστημα. Το πρωί της Παρασκευής, όμως, το παιδί εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του από τους ανθρώπους του βρεφοκομείου και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των διασωστών του ΕΚΑΒ, κατέληξε λίγο πριν τις 9.00.

Από τη νεκροψία – νεκροτομή που έγινε στη σορό, δεν προέκυψε αιτία θανάτου και πλέον αναμένονται τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων προκειμένου να απαντηθεί το γιατί η ανήλικη έφυγε αδόκητα από τη ζωή. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κοριτσάκι ήταν καθαρό και περιποιημένο, με άριστη στοματική υγιεινή και σε καμία περίπτωση δεν έδειχνε εικόνα παραμελημένου ή κακοποιημένου παιδιού.

Η τραγική ιστορία της μητέρας που ξέσπασε σε λυγμούς

Η μητέρα του μικρού κοριτσιού, που ήρθε στην Ελλάδα πριν 17 χρόνια από τη Νιγηρία, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της έξω από το δημοτικό βρεφοκομείο της Θεσσαλονίκης που επισκέπτονταν τακτικά για να αγκαλιάσει την κόρη της. Συντετριμμένη, λίγες ώρες μετά την είδηση του θανάτου της κόρης της, ξέσπασε μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες και τους δημοσιογράφους και τόνισε ότι όλο αυτό που ζει είναι πολύ επώδυνο για εκείνη.


Νεκρό παιδί 2,5 ετών στο βρεφοκομείο Αγ. Στυλιανός

«Πάλευα μόνη μου, πάλευα για το παιδί μου. Πάλευα για την κόρη μου, να επιστρέψει στο σπίτι μου, σε εμένα. Μου άλλαξαν την ιστορία… Η κόρη μου είναι νεκρή», ανέφερε, χωρίς να μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά της. Όπως είπε η Τζένιφερ Ομόντια, δε γνώριζε ότι την προηγούμενη ημέρα η κόρη της μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πρόβλημα στις αμυγδαλές.

Δημοφιλέστερα

To Top