Πολιτική

Νίκος Ανδρουλάκης: Με το βλέμμα στην πρώτη Κυριακή των εκλογών – Γιατί επιμένει σε κυβέρνηση συνεργασίας

Με το βλέμμα στραμμένο στην πρώτη Κυριακή των εκλογών κινείται ο Νίκος Ανδρουλάκης, σπεύδοντας να ξεκαθαρίσει ότι θα αξιοποιήσει την τρίτη διερευνητική εκλογή για την συγκρότηση κυβέρνησης ευρύτατης συνεργασίας με προγραμματικούς όρους.

«Το βράδυ των εκλογών αν έχουμε ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό – το έχω πει πολλές φορές και είναι σταθερή η άποψη μου – θα πάρουμε την εντολή και θα καλέσουμε σε προγραμματικό διάλογο, βάσει των προτεραιοτήτων που θέτουμε για να αλλάξουμε την ελληνική κοινωνία, όσα κόμματα δέχονται αυτές τις προτεραιότητες», είπε χθες το βράδυ ο κ. Ανδρουλάκης μιλώντας στο Action24 για το μετεκλογικό τοπίο.

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε την πρώτη Κυριακή της απλής αναλογικής «μια εξαιρετική ευκαιρία για τον ελληνικό λαό να έχει κυβέρνηση ευρύτατης συνεργασίας, η οποία θα είναι το μεγάλο εμπόδιο στον καθεστωτισμό και την αλαζονεία, που εκπορεύεται από τις ηγεσίες της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ». Μάλιστα περιέγραψε περαιτέρω το πλαίσιο που θέτει για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας τονίζοντας ότι «οι γενναίες προοδευτικές αλλαγές προς όφελος της χώρας και των πολιτών πιστεύω ότι δεν γίνονται με τους κ.κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα σε «πρωταγωνιστικούς» ρόλους». Σύμφωνα δε, με τον ίδιο, το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί ανοδική πορεία, «χωρίς να ευτελίζει με τη στάση του την πολιτική ζωή του τόπου».


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cql6zk9dwsft)

«Είδαμε τον κ. Καρατζαφέρη να βγαίνει τώρα “μπροστινός” του κ. Μητσοτάκη. Δεν του έφταναν ο Πλεύρης, ο Βορίδης και ο Γεωργιάδης. Έδωσε τρία κορυφαία υπουργεία στο ΛΑ.Ο.Σ. ενώ το παίζει φιλελεύθερος -και τώρα βγάζει στο προσκήνιο και τον κ. Καρατζαφέρη», σχολίασε σχετικά με την επανεμφάνιση του αρχηγού του ΛΑ.Ο.Σ. και τη πρόσφατη δήλωσή του ότι ο κ. Ανδρουλάκης ή θα γίνει αντιπρόεδρος της ΝΔ ή θα πάει σπίτι του. Για τις «μεταγραφές» στελεχών του ΠΑΣΟΚ προς άλλα κόμματα ή πιθανές αποχωρήσεις μετεκλογικά εφόσον δεν συμφωνούν με τις επιλογές υποστήριξε ότι:«Λένε ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι μετά από τη …μίμηση των υποκλοπών , θα μιμηθούν και τα σενάρια αποστασίας. Δεν πιστεύω σε σενάρια αποστασίας».

Σε αυτό το σημείο επιχείρησε να θυμίσει τη συμπόρευση με το ΠΑΣΟΚ στελεχών που προέρχονται από άλλα κόμματα, όπως από τον ΣΥΡΙΖΑ του Γ. Πανούση και Κ. Χρυσόγονου, της ανεξάρτητης βουλευτή Κ. Αδάμου που είχε εκλεγεί με το ΜΕΡΑ25 αλλά και του πρώην Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας που είχε εκλεγεί με το συνδυασμό Τζιτζικώστα στην Πέλλα. «Όσοι ήθελαν να έρθουν στο ΠΑΣΟΚ, τους κάλεσα στο συνέδριό μας με πολιτικούς όρους και όχι με όρους συναλλαγής και υπονόμευσης της προσπάθειας που κάνουν άλλα κόμματα», εξήγησε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι έχει μετατρέψει το Μέγαρο Μαξίμου σε ατελιέ φωτογραφήσεων με αφορμή τις μεταγραφές.


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cql6sejnel61)

Δημοφιλέστερα

To Top