Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ολοκληρώθηκε η Πολιτική Γραμματεία για τα ψηφοδέλτια – Αύριο το πρωί η ανακοίνωση τους

Λίγο πριν τις 6 το απόγευμα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ για τα ψηφοδέλτια, υπό τον Αλέξη Τσίπρα. Αύριο πρωί, αναμένεται να ανακοινωθεί το 76% των ψηφοδελτίων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρόσωπα που θα ανακοινωθούν δεν αποτελούν «έκπληξη», καθώς τα ηχηρά ονόματα, κυρίως όσον αφορά το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα λίγο πριν στηθούν οι εθνικές κάλπες. Η Κουμουνδούρου, προχώρησε σε μια διεύρυνση στον χώρο της κεντροαριστεράς και της αριστεράς. Συμμετέχουν επίσης, άνθρωποι από τον ακαδημαϊκό κόσμο αλλά και από το think tank του προέδρου. Αναμένονται επίσης, προσωπικότητες από διάφορες μειονότητες, άτομα της νέας γενιάς και άνθρωποι του πολιτισμού.

Ο Αλέξης Τσίπρας, στην εισήγηση του, τόνισε ότι «τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αποτυπώνουν την αμφίπλευρη διεύρυνση που αποτελεί στρατηγική μας επιλογή, εκφράζουν την ανανέωση, αποτελούνται από άνδρες και γυναίκες που έχουν επιλεγεί με βάση την πολιτική τους συγκρότηση, τις προοδευτικές τους θέσεις, την διαδρομή και την καταξίωση τους ο καθένας και καθεμιά στον τομέα του, στην εργασία, στην επιστήμη, τον πολιτισμό, τους κοινωνικούς αγώνες και την προστιθέμενη αξία που μπορούν να προσδώσουν στην συλλογική μας προσπάθεια».

Επεσήμανε παράλληλα προς τα στελέχη του κόμματος, ότι «βρισκόμαστε μπροστά στην πιο κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση των τελευταίων πολλών χρόνων» και υπογράμμισε ότι η αναμέτρηση θα κριθεί από το ποσοστό συμμετοχής, αν θα περιοριστεί η αποχή και κυρίως από τους νέους ψηφοφόρους αλλά και από τους αναποφάσιστους.

Χαρτογραφώντας τα επόμενα βήματα του ΣΥΡΙΖΑ και στα σημεία που θα εμβαθύνει περισσότερο, ο Αλέξης Τσίπρας, ξεκαθάρισε ότι «η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στις εκλογές της απλής αναλογικής είναι αυτή που θα ανοίξει τον δρόμο για μια προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας την επόμενη των εκλογών». Στις πρώτες προτεραιότητες είναι η ακρίβεια, τους πλειστηριασμούς, την Υγεία, το Κράτος Δικαίου.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα δώσει μεγάλη έμφαση το επόμενο διάστημα στα μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών:

1. Η ακρίβεια και ειδικότερα η αισχροκέρδεια στην αγορά ενέργειας, στα διυλιστήρια, στα σούπερ μάρκετ που ροκανίζει το εισόδημα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας και εξασφαλίζει δισεκατομμύρια υπερκερδών για τους λίγους και ισχυρούς, έχει τη σφραγίδα Μητσοτάκη.
Και αφορά τη μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας.

2. Οι πλειστηριασμοί και η άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας, που παρείχαν οι νόμοι Κατσέλη – Σταθάκη, μετά τον νέο πτωχευτικό και την άρση της προστασίας, έχει τη σφραγίδα Μητσοτάκη. Αφορά εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες που θα βρεθούν σε άμεσο κίνδυνο.

Δημοφιλέστερα

To Top