Οικονομία

Αυτοκίνητα: Αυτές είναι οι μάρκες με τα λιγότερα προβλήματα (πίνακες)

Κάθε χρόνο δημοσιεύεται στις ΗΠΑ η μεγάλη έρευνα της J.D. Power για την αξιοπιστία των αυτοκινήτων. Κάτι που γίνεται και για τα αυτοκίνητα του 2023, όπου η μεγάλη αλλαγή γίνεται στην κορυφή, με τη Lexus να επιστρέφει στην πρώτη θέση παίρνοντας τα σκήπτρα από την Kia.

H φετινή έρευνα αφορά μοντέλα που κυκλοφόρησαν από το 2020, και βαθμολογεί τα προβλήματα ανά 100 οχήματα. Μικρότερη βαθμολογία σημαίνει και λιγότερα προβλήματα και καλύτερη αξιοπιστία.

Ως πρώτη παρατήρηση προκύπτει ότι σε γενικές γραμμές, έχει βελτιωθεί η αξιοπιστία των αυτοκινήτων, καθώς ο μέσος όρος προβλημάτων έχει πέσει από το 192 στο 186 σε σχέση με πέρσι. Κάτι που υποδεικνύει ότι τα αυτοκίνητα έχουν βελτιωθεί γενικά, αν και συνεχίζουν να υπάρχουν θέματα με τις σύγχρονες ψηφιακές τεχνολογίες.

Η μελέτη επικεντρώθηκε σε εννέα κατηγορίες, μεταξύ των οποίων η απόδοση του κλιματισμού, τα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης, η εμπειρία οδήγησης, τα συστήματα infotainment και ο χειρισμός τους, η μετάδοση της κίνησης, τα καθίσματα κ.ά. Μέσα σε αυτές τις κατηγορίες καλύπτονται 184 προβληματικές περιοχές.

ΠΗΓΗ: NEWMONEY.GR

Δημοφιλέστερα

To Top