Πολιτική

Βαρουφάκης: Κοινή κάθοδος ΜέΡΑ25 και ΛΑΕ στις εθνικές εκλογές

Τη συστράτευση του ΜΕΡΑ25 με τη ΛΑΕ, ανακοίνωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, κατά τη διάρκεια της 5ης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, στην οποία συζητήθηκε η εκλογική πορεία του κόμματος και οι εκλογικές συμμαχίες. Στην ομιλία του, ο γραμματέας του κόμματος, δήλωσε ότι «ο λόγος που είμαστε όλοι μαζί εδώ, είναι ένα κάλεσμα που κάναμε και στο οποίο κάποιοι απάντησαν με γενναιοδωρία, το οποίο όμως δεν θα είχε γίνει αν το ΜέΡΑ25 δεν είχε ριζοσπαστικοποιηθεί τόσο από το 2019. Είναι ένα άλλο κόμμα».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, αναφέρθηκε ξανά στο προσκλητήριο που απήυθηνε σε ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ το οποίο όμως έμεινε αναπάντητο. Όπως είπε, «ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ δεν ανταποκρίθηκαν στον προεκλογικό μας διάλογο. Το ΚΚΕ μας θεωρεί αναχώματα του συστήματος. Ενώ με τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στην ηγεσία του, όμως οι άνθρωποι που είναι εγκλωβισμένοι εκεί έχουν σημασία. Εμείς ωστόσο ξεκαθαρίζουμε πως δεν θα πάμε να μοιράσουμε απλά υπουργικά αυτοκίνητα. Εμείς εννοούμε το για τους ανθρώπους, όχι για τα αξιώματα». Επιπλέον, ο γραμματέας του ΜΕΡΑ25, σημείωσε ότι το κάλεσμα τους, «αφορά την ανατρεπτική, την ανυπάκουη και την ανυπότακτη Αριστερά, κανέναν άλλον. Θα είναι σκληρό πράγμα η Ρήξη. Τρία πράγματα υποσχόμαστε, ιδρώτα, δάκρυα και αίμα. Τίποτα λιγότερο, απ’ ότι απαιτεί η ελευθερία».

Τη συνεδρίαση άνοιξε ο Κώστας Ντάσκας Συντονιστής της Κεντρικής Επιτροπής του ΜέΡΑ25 καλωσορίζοντας τους συντρόφους και τις συντρόφισσες που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα συστράτευσης του ΜέΡΑ25 και έδωσαν το παρών στην Συνεδρίαση της ΚΕ του ΜέΡΑ25:

 
Άντζελα Δημητρακάκη, πανεπιστημιακός
Μάριος Διονέλης, δημοσιογράφος

Δημοφιλέστερα

To Top